Íme egy egyszerű palacsinta recept cukor nélkül:
Hozzávalók:
- 1 és 1/2 csésze liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál só
- 2 nagy tojás
- 1 és 1/4 csésze tej
- 2 evőkanál olaj ( pl. napraforgó olaj ) a tésztához + plusz olaj a serpenyőhöz
Elkészítés:
- Egy közepes méretű tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót.
- Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet és az olajat. Keverd össze alaposan.
- Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, majd keverd össze, amíg egy sima tésztát nem kapsz. Ne keverd túl, csak addig, amíg az összetevők össze nem állnak.
- Melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon, majd olajazz meg egy kevés olajjal.
- Önts egy merőkanálnyi tésztát a serpenyőbe, majd terítsd el, hogy kerek palacsintát kapj. A méretétől függően több palacsintát is süthetsz egyszerre.
- Süsd a palacsintákat a serpenyő egyik oldalán, amíg a tetejükön buborékok keletkeznek, majd fordítsd meg őket, és süsd további 1-2 percig, amíg mindkét oldaluk aranybarnára sül.
- Helyezd át a kész palacsintákat egy tányérra, majd folytasd az újabb adagok sütését, amíg az összes tészta elkészül.
Ezek a palacsinták cukor nélkül készülnek, de ízlés szerint hozzáadható friss gyümölcs, joghurt, méz vagy cukormentes szirup a tetejükre. Jó étvágyat!