Sütőben sült ropogós fokhagymakrémes kenyérszeletek! Elmondhatatlanul finom, meg kell kóstolni!


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Fokhagymával sült kenyér! Ma egy olyan kenyér receptjét hoztuk el nektek amely különleges, az íze fennséges vajat, sajtot és fokhagymát használunk a tésztájához, már az illata is méghozzá az étvágyunkat.

Hozzávalók:

  • 100 g puha vaj,
  • 2 evőkanál olívaolaj,
  • 3 fej fokhagyma,
  • 1 kenyér ( 400-500 g),
  • 150 g parmezán sajt lereszelve,
  • 2 evőkanál apróra vágott zöldpetrezselyem,
  • egy csipet só.

Elkészítés:

Vágjuk le mindegyik fej fokhagymának a felső részé , hogy lássuk a fokhagymagerezdeket.

Tegyük a 3 fej fokhagymát egy alufóliával bélelt hőálló tálba, locsoljuk meg olívaolajjal, majd 170 fokos sütőben süssük puhára.

Miután kihűlt a fokhagyma tisztítsuk meg és szeleteljük fel. Reszeljük le a sajtot és vágjuk apróra a zöldpetrezselymet, adjuk hozzá a puha vajat, keverjük össze, sózzuk, borsozzuk.

Szeleteljük fel a kenyeret és tegyük a szeleteket egy tepsibe. Melegítsük elő a sütőt 240 fokra. Kenjük meg a kenyér szeleteket a sajtos fokhagymás krémmel.

Addig süssük amíg szép pirosak lesznek.

 

Jó étvágyat kívánunk!

forrás: bidista.com

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...