Fokhagyma


Hirdetés


A fokhagyma:
Nagyanyáink sokszor mondták már nekünk, hogy együnk fokhagymát, mert az minden betegségünket elmulasztja. Mi pedig ódzkodunk a fokhagyma nyersen való fogyasztásától, hiszen igen erős és szúrós az aromája. Csíp, szúr, mar és még kellemetlen szájszagot is eredményez. Pedig rendszeres fogyasztásával tényleg számos betegség megelőzhető. Szedjük most ezeket sorba.


A fokhagyma jó hatással van a bélrendszerre és az egész emésztési folyamatra. Oldja a különböző görcsöket, erősíti a gyomrot és megszünteti a felfúvódást. Még féregűző hatást is tulajdonítanak neki, ezért a rendszeres használatával ki lehet irtani a szervezetben megbújó különböző férgeket és parazitákat is.

A fokhagyma rendszeres fogyasztása megelőzi a magas vérnyomás kialakulását. Sajnos a már kialakult és komoly magas vérnyomás esetében kevés önmagában, viszont képes lehet csökkenteni a különböző vérnyomáscsökkentők mennyiségét, mivel önmagában lassítja az érverést.

Mivel nem engedi összetapadni a vérlemezkéket, ezért ha rendszeresen fogyasztunk belőle, akkor meg lehet előzni a vérrögök képződését is.

Előbbi tulajdonságából fakad az is, hogy képes arra, hogy az esetlegesen kialakuló szívinfarktust is megelőzzük vele, hiszen ebben a szervben is biztosítja az erek átjárhatóságát.

A fokhagyma rendszeres használatával megelőzhetjük az érelmeszesedést is és segít a koleszterinszint csökkentésében is.

Nem sokan tudják, de a legújabb tanulmányok azt is bebizonyították, hogy igen jó hatással van a cukorszintre is, mivel csökkenti azt, ezért a cukorbetegeknek kiemelten fontos a sok fokhagyma fogyasztása.

Mivel a fokhagyma erős baktériumölő, ezért kiválóan alkalmas mind külsőleg mind belsőleg a bakteriális fertőzések kezelésére.

Külsőleg alkalmazva kiváló a gennyes sebek kezelésére is. Még a herpeszt is gyorsan elmulasztja.

Fogaink egészségét is megőrzi.

Elősegíti az ólom kiürülését a szervezetből.

Fogyasztásával még a rák is megelőzhető.

(Fokhagymás keksz elkészítése gyorsan, egyszerűen)

Hirdetés


Hirdetés betöltése...