Zseniális ötlettel neveli a paradicsomot ez a férfi! Ezt neked is látnod kell!


Hirdetés


James Bryan eredeti és hatékony ötlettel állt elő. Azt mutatta be, hogyan ültethetünk úgy paradicsomot, hogy biztosítani tudjuk számára a megfelelő támasztékot, a növekedési feltételeket és a csepegtető öntözést is egyszerre. Az eredmény lenyűgöző, a technika pedig könnyen elsajátítható, és olcsón kivitelezhető.

Bryan fogott egy átlagos műanyag vödröt, letette a talajra, majd mielőtt köré ültetett volna négy tő paradicsomot a következő műveleteke végezte el. A vödör aljába, majd az oldalsó felébe, tíz centiméterre az aljától lyukakat fúrt. Ezután a vödröt 15 centi mélyen a földbe ásta, majd két lapát komposztot rakott a vödörbe.

paradicsom-ultetes

Minden második nap a vödörbe öntött egy kevés vizet, így innen szívta fel a paradicsom a számára szükséges vizet és tápanyagot. A paradicsomokat körbevette egy dróthálóval, így ez tökéletes támfalat nyújtott a növényeknek, és biztosította az egyenletes növekedést.

„Egy hét alatt a növények nagyon megnőttek, és virágoztak, sőt, volt amelyiken már kisebb paradicsomok is megjelentek. Sokkal nagyobb a terméshozam, így előnyben vagyok más termelőkkel szemben” – mondta Bryan.

Ez a metódus azért előnyös, mert így a palánták gyorsabban növekedhetnek, és nagyobb hozamot adnak, hiszen egyenletes vízellátáshoz jutnak direkt a gyökereken keresztül.

paradicsom-ultetes2

Ha több palántát akarunk ültetni, akkor kezdetben nagyobb vödröt kell választanunk. Egy öt literes vödröt hetente kétszer kell megtöltenünk vízzel négy tő számára.

Arra is figyelni kell, hogy a drótkerítés és a növények közötti távolság 25-30 legyen.

Hirdetés


Hirdetés betöltése...