Vascsővel verték agyon egy kiskutyát egy siófoki kutyabarát szálláson :(


Hirdetés


Vascsővel verték agyon egy vendég kutyáját egy siófoki apartmannál – amit egyébként kutyabarát szállásként hirdettek.  Az esetről a kutyabarathelyek.hu így számolt be: hétfőn érkezett a család Siófokra a lefoglalt apartmanba. Kistestű kutyájuk is velük tartott a nyaraláson, így olyan szállást kerestek, mely kutyabarátként hirdette magát.

Másnap azonban megjelent a szállás tulajdonosa, aki közölte velük, hogy a 2 kilós kutyusukat nem akarja többet az udvaron látni, mert fél, hogy meg fogja őt harapni. Aztán mégis összetalálkozott a kutyával az udvaron. Bármiféle figyelmeztetés nélkül kézbe vett egy vascsövet, amivel nekiesett az apró kutyának és az őt védő gazdit sem kímélte. A kutya nem élte túl a bántalmazást. A család megtette a feljelentést.

A Somogy Megyei Rendőrfőkapitányság az internetes lap kérdésére elmondta, hogy a Siófoki Rendőrkapitányság súlyos testi sértés kísérletének gyanúja miatt indított eljárást egy 58 éves helyi férfi ellen. Az eljárás során vizsgálják az állatkínzás bűncselekmény körülményeit is.

Az eljárás miatt neve elhallgatását kérő családfő összetörten számolt be a tragédiáról a lapnak. Elmondta, hogy a kiválasztott szállásuk kutyabarátként volt hirdetve egy szálláskereső oldalon, s mint utólag kiderült, több tulajdonossal rendelkezett – a konfliktus pedig nem azzal az illetővel keletkezett, akitől az apartmant bérelték, hanem egy másik tulajdonostárssal.

Olyan kedves kiskutya volt. Soha nem bántott senkit, nem csipkelődött, nem ugatta az embereket. Az idegenekkel tartózkodó és inkább félős volt. Így aztán tényleg nem zavart senkit.

– mesélte a kutya gazdája.

Kedden reggel lettek figyelmesek a hangos, durva fenyegetőzésre: az udvaron lévő kutyával kiabált a férfi, hogy az “eltakarodjon”, és felrúgással fenyegette. Másnap újabb szóváltás közben kapta fel a vasrudat, amivel a gazdának nekiesett, így érte az egyik ütés a kiskutyát, aki valószínűleg azonnal életét vesztette.

Nem tettem semmilyen fenyegető lépést, nem adtam erre utaló jelet. A kutyusunk sem. Nem értjük, miért viselkedett így. Családtagként szerettük. Még csak két éves volt.

– mondta a gazdi.

Hirdetés


Hirdetés betöltése...