Varázsoljunk tengerparti levegőt a lakásunkba!


Hirdetés


A lakásban, főleg télen hajlamosak vagyunk nagyon sok időt eltölteni. Ha napi 10—12 órát zárt térbe töltünk közben meg főzünk, és nem is szellőztetünk eleget, akkor igencsak elhasznált levegőben fogunk üldögélni. Ha azt akarjuk, hogy friss, egészséges, bacilusoktól mentes levegőt lélegezzünk be, párologtassunk kősót. Olcsó és hatékony megoldás!

Vásároljunk 2 kg kősót, és tegyük bele egy nagyobb méretű üvegedénybe, és töltsük fel annyi vízzel, hogy az ellepje a sót. Tegyünk alája egy műanyag tálcát, és helyezzük arra a helyre, ahol a legtöbb időt töltjük, például az ágyunk mellé, vagy az íróasztalhoz közel, és élvezzük az elpárolgó sós tengeri levegőt.

Arra figyeljünk, hogy amennyi víz elpárolog, azt idővel pótoljuk is vissza. Egy hét után az üvegtál oldalára, szélére kicsapódnak az sókristályok is, így látványnak is igencsak szép lesz. A sós levegő következtében a vírusok, baktériumok és az allergiát okozó pollenek nem fognak többé megbetegíteni.

Több ilyen tálat is elhelyezhetünk a lakásban. Egy adag akár negyed évig is eltarthat, hatását fokozhatjuk, hogyha mellé beszerzünk még egy-két sólámpát is.

Forrás:http://twice.hu/eletmod/varazsoljunk-tengerparti-levegot-a-lakasunkba

Hirdetés


Hirdetés betöltése...