USA: KELL-E OLTÁST KAPNIA ANNAK AKI TERMÉSZETES IMMUNITÁSSAL RENDELKEZIK? – Erre nincs igazán határozott válaszom – felelte Fauci.


Hirdetés


Dr. Anthony Fauci, az Egyesült Államok vezető közegészségügyi tisztviselője elmondta, hogy a  COVID-19 fertőzés utáni úgynevezett természetes immunitással kapcsolatos új tanulmány,  vitát vált ki a kormányzati szakértők körében.

Az izraeli kutatók által végzett valós tanulmány azt  találta, hogy a korábbi COVID-19 fertőzés jobb védelmet nyújt a fertőzések és a kórházi kezelés ellen, mint a COVID-19 vakcinák.

Faucit, az Országos Allergiás és Fertőző Betegségek Intézetének igazgatóját pénteken megkérdezték a kutatásról, annak érdekében, hogy meggyőzzék a természetes immunitással rendelkező vagy a COVID-19-ből felépült embereket oltásra.

„Folyamatosan hívnak, amikor az emberek azt mondják:„ Már volt koronavírus -fertőzésem, védett vagyok ”. És most a tanulmány szerint talán még védettebb is, mint önmagában a vakcinától lennének. Nekem is meg kell kapnom a védőoltást? Mit mondana ezeknek az embereknek? ” tette fel a kérdést Dr. Sanjay Gupta, a CNN -en készítette riportban

 Erre nincs igazán határozott válaszom – felelte Fauci.

„Ezt meg kell vitatnunk, mielőtt hosszabb választ adnék. Az egyetlen dolog, amit az Izraelből származó tanulmány nem árult el, az az, hogy – akármilyen magas a természetes fertőzés elleni védelem – milyen a tartóssága a vakcina tartósságához képest vagy sem? Elképzelhető tehát, hogy megfertőződött, védett, de lehet, hogy nem lesz megvédve határozatlan ideig ” – folytatta.

– Tehát azt hiszem, ezt le kell ülnünk és meg kell vitatnunk komolyan, mert Ön nagyon helyesen rámutatott, ez egy kérdés, és lehet érv amellett, hogy elmondja, amit mondott.

Egyes szakértők, akik tanulmányozták az izraeli és hasonló állításokat, aggodalmukat fejezték ki, hogy az oltási erőfeszítések miért nem azokra koncentrálnak, akik nem kaptak még oltást, és nem gyógyultak meg a COVID-19-ből, és lassan már, szinte “kényszerítik” a természetes immmunitással rendelkezőket, de nem oltottakat, is az oltás felvételére! Gyakorlatilag elvéve az oltásokat, olyan emberektől, akiknek lehet nagyobb szükségük lenne rá!

„Igyekszünk úgy frissíteni az irányelveket, hogy a felépült emberek ugyanolyan kiváltságokkal és hozzáféréssel rendelkezzenek, mint a vakcinázottak” – mondta Dr. Jeffrey Klausner, a Dél -Kaliforniai Egyetem Keck Orvostudományi Egyetemének klinikai professzora, a megelőző orvoslás és az orvoslás.  – mondta  korábban a The Epoch Timesnak .

Az izraeli megállapítások, mivel valós adatokon alapulnak, még a Pfizer igazgatótanácsának tagja, Scott Gottlieb, az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal biztosa is arra késztette a természetes immunitást, hogy vegye részt a politikai vitákban.

“A bizonyítékok egyensúlya azt bizonyítja, hogy a természetes immunitás tartós védelmet nyújt” – mondtaGottlieb  egy nemrégiben megjelent televíziós fellépésen.

A Betegségmegelőzési és Megelőzési Központok (CDC) hivatalos útmutatása elismeri, hogy az emberek bizonyos szintű immunitással rendelkeznek a COVID-19 fertőzésen való átesés után. Az ügynökség azonban továbbra is azt ajánlja, hogy az amerikaiak túlnyomó többsége kapjon COVID-19 elleni védőoltást, és azt állítja, hogy a védelem még jobb, ha a természetes immunitást és az oltást kombinálják.

De van számos egyébb vélemény, és tanulmány is: 

Dr. Rochelle Walensky, a CDC igazgatója a múlt hónapban  rámutatott a  CDC és a Kentucky kutatói által végzett tanulmányra, amely szerint a vakcinák valójában jobb védelmet nyújtanak, mint a korábbi fertőzések.

„Ezek az adatok azt is jelzik, hogy a COVID-19 elleni védőoltások jobb védelmet nyújtanak, mint önmagukban a természetes immunitás, és hogy a vakcinák még a korábbi fertőzés után is segítenek megakadályozni az újrafertőzést”-áll a hivatal közleményében.

forrás: zerohedge.com

Hirdetés


Hirdetés betöltése...