Tudományosan bizonyított: a negatív emberek szép lassan felemésztik önmagukat, és a környezetüket is


Hirdetés


Mindannyian tudjuk, hogy mennyire nehéz egy negatív, ingerlékeny emberrel kommunikálni. Ők valahogy mindig elérik, hogy a körülöttük levő embereknek is rossz hangulatuk legyen. Azok az emberek, akik folyton siránkoznak, panaszkodnak, kritizálnak, felemésztik a környezetükben élőket is.

Kutatások alapján bebizonyították, hogy, ha hosszabb ideig egy negatív ember környezetében tartózkodunk, akkor nem csak a lelki, de a testi egészségünk is kockán foroghat. A másik ember negativizmusa a mi agyunkat is átprogramozhatja, ennélfogva, mi is hajlamosak leszünk csupán az élet árnyoldalára figyelni.

A pozitivizmusra is ugyanez érvényes: minél többet gyakoroljuk, annál jobban fog növekedni.

negaiv-emberek

A negativizmus megbetegít

A harag, az egész immunrendszerünket legyengíti, és sokkal mérgezőbb, mint, ahogy azt gondolnánk. Egy dühkitörés kb. 6 órán keresztül mérgezi a szervezetünket. Aki sokszor dühös, vagy haragos, sokkal nagyobb eséllyel lesz szívbeteg, de érrendszeri problémákkal is számolhat.

A Neurology szaklapban megjelent tanulmány szerint a hitetlenség, és a cinizmus növeli a demencia, és az Alzheimer-kór kialakulásának kockázatát. Egy 2009-es kutatás alapján kimutatták, hogy minden ötödik nő halálát valamilyen szívbetegség okozza.

A negativizmus vírusként terjed

“Minél több időt töltünk negatív emberek társaságában, annál nagyobb az esélye annak, hogy hasonlítani kezdünk rájuk” – mondja Elaine Hatfield, pszichológus.

“Kutatásaim során rájöttem, hogy az emberek hajlamosak a körülöttük levőket leutánozni. A hajukat, a beszédstílusukat, a gesztusaikat. Azonban, ami a legfontosabb, hogy a pszichológiai állapotukat is átvesszük. Egyesek kiváltképp érzékenyek erre. Ha valaki rossz hangulatban van a környezetünkben, akkor azt átvesszük. És ez fordítva is igaz.” – mondja a szakember.

Próbáljunk mindent megtenni azért, hogy ne legyünk negatívak, ne panaszkodjunk, ne siránkozzunk. Sugározzunk szeretet, legyünk jókedvűek, és a dolgok hamarabb meg fognak változni körülöttünk, mint gondolnánk.

forrás: twice.hu

Hirdetés


Hirdetés betöltése...