Továbbra is nehezen beszerezhető a Xanax! Elmondjuk, hogy miért, és, hogy kapható lesz-e még valamikor!


Hirdetés


Egyre többen panaszkodnak, hogy nem tudnak Xanax gyógyszert vásárolni. A hiány már nyáron kezdődött, és kisebb-nagyobb hullámokkal, a mai napig fennáll! Tudjuk, hogy számtalan negatív tanulmány van az említett gyógyszerrel kapcsolatban, vagyis ennek akár “örülhetnénk” is, ugyanakkor azt is tudni kell, hogy sajnos 🙁 a magyar lakosság 10%-át érinti a hiány, ugyanis kb ennyien használják valamilyen formában.

Ezzel kapcsolatban, az alábbi OGYÉI tájékoztatót találtuk:

A Xanax gyártója korábban jelezte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) felé, hogy gyártási problémák miatt hiány lesz a termékből. A bejelentés és a hiány megszűnésének időpontját az alábbi linken elérhető táblázat rögzíti: https://www.ogyei.gov.hu/_atmeneti-termekhiany_/ A gyártó és az OGYÉI összehangolt kommunikációjának köszönhetően a patikák és az orvosok időben értesültek a hiányhelyzetről, amely várhatóan november 15-re megszűnik. A magyarországi gyógyszerválasztéknak köszönhetően a Xanax helyettesíthető, így a betegek számára a orvosok/gyógyszerészek tudnak ajánlani más gyógyszert.

Azonban a fenti tájékoztató, még októberben jelent meg, és információink szerint továbbra is hiány van. Felkerestük újra az OGYÉI oldalát, és sikerült megtalálnunk az “eléggé” bonyolultan letölthető, és megtekinthető táblázatban a “friss” dátumokat! E szerint a hiány 2018. december 22. környékén fog megszűnni, legalábbis, a 0.25 mg kiszerelés esetében. Az egyéb kiszerelés elvileg már kapható. A hiány oka: gyártási probléma

Íme a pdf fájlok:

termekhiany_2017_12_15_033

termekhiany_2017_12_15_067

Szerző: diabetika.hu

Hirdetés


Hirdetés betöltése...