Te segítenél sokadjára is az alkoholista testvérednek ha tudnád, hogy az a te életed is tönkre fogja tenni?


Hirdetés


Szüleim már sok éve elváltak, 14 éves voltam akkor. Apám alkoholista volt,erőszakos édesanyámmal. “Elmenekültünk….” Bátyám apával maradt, mert sok pénzt tudott tőle szerezni, mivel apám fogorvos volt, jól keresett, és mikor kábult részeg volt, testvérem elvette tőle a pénzét. Jó “üzlet”, jó “buli” több évig. Közben szép lassan bátyámat nem érdekelte semmi, minek is érdekelte volna, nem tanult tovább, bulizott, és el kezdett inni…Dolgozott pár évig sofőrként, de szép lassan eladósodott, apa lelépett, új családja lett, pénz nem volt, ha volt elitta. Édesanyámmal és velem, nem tartotta soha a kapcsolatot, nem segített nekünk semmiben. Mi ketten rengeteg munkával, kitartással, felépítettük az életünket, saját egzisztenciánkat. 

Most bátyám alkoholista, és fizikálisan is leépült. Nem tud, nem akar dolgozni. 3 alkalommal vittük el elvonó kúrára, kezelésre, sosem csinálta végig….megvertem ha ivott, nem érdekelte,…könyörögtem neki, nem érdekelte,…adtam kölcsön neki pénzt, elitta…próbáltam lelkileg hatni rá, olvastam neki sikeres emberekről, motivációs filmeket nézettem vele, nem érdekelte, elment inni… barátnője rendőrt hívott rá többször, ügyei lettek, nem érdekelte,…kimosták a gyomrát, másnap újra ivott…most hajléktalan,… ( ez a pár mondat, amit előbb felsoroltam, kb 20, azaz 20 évet jelent!!! ) és segítséget kér!

Újra segítséget kér…20 éve sosem segített nekem, és cserbenhagyott, és sosem mutatta semmi jelét a változásnak, anyum 74 éves, őt szeretném támogatni, neki van szüksége segítségre! Én Élni! szeretnék, a bátyám már döntött, ha neki segítek, én is meghalok…nem tudok és nem is fogok segíteni rajta, csak kizárólag ő segíthet magán!

1 hete egy barátunk 42 évesen elhunyt 🙁 Alkoholista volt, 1 év alatt leépült, rettentő fájdalmak között ment el, az összes szerve leállt, felesége, és 2 fia maradt egyedül…Ezt még elmeséltem a bátyámnak telefonon, és elmondtam neki, hogy így fog meghalni ő is, pár éven belül, én fogom eltemetni, az öccse. Erre ő azt mondta, hogy beszélhetek vele így, inkább segítsek! Na itt jön az ami ilyenkor nálam szokott jönni! Olyat kapott a telefonban, amit itt természetesen nem tudok leírni, de minden szitok szót elmondtam rá, és átkot, és rányomtam a telefont.

Fél óra múlva visszahívott, és teljesen normális hangon ezt mondta:

Bocsánatot kérek! Neked van igazad! Minden igaz amit mondtál, tudom, hogy csak azért mondod, mert igazából nem akarod, hogy meghaljak! Alkoholista vagyok, és rettentően gyenge! És igen, akármennyi pénz van nálam, nem bírom ki, hogy ne igyam el, pénzzel nem lehet rajtam segíteni!

Válaszom neki:

Így van! Nem akarom, hogy meghalj, de a gyógyulásod első lépéseit, csakis egyedül tudod megtenni!! Senki nem tud rajtad segíteni a legelején, csak az út további részében! És tudom, hogy az első lépések a legnehezebbek, de látnom, tudnom kell, hogy képes vagy-e rá, csak akkor tudok újra áldozni a saját életemből, és elvenni az időmet, pénzemet a munkámtól, családomtól, akkor én is hozok újra!!! áldozatot!

Kedves olvasó, őszinte leszek veled! A bátyám nem fog megmenekülni, nem lesz képes rá! Sajnos soha életében nem volt akaratereje és most olyan helyzetben kellene talpra állni, ahonnan 10-szer nagyobb erő kellene, mint amit eddig valaha is tudod mozgósítani. Ez nem az érzelmekről szól, a családi kötelékről, ez az élet, ez a statisztika. Most várom, hogy magától hívjon, ezt kértem tőle elsőnek! Mivel soha életében!!! de ezt komolyan írom, ő még nem hívott fel engem magától, hogy ÉN hogy vagyok! éééés nehogy azt gondolják, hogy bosszút akarnék állni ezekért rajta, dehogyis!!! Csak bármi amit eddig nem tett, és azt most megteszi, azt úgy hívják, hogy változás! Változás kell az életében, és éreznie kell a felelősséget mások felé is, nem önzést, és önsajnálatot állandóan! Mert az alkoholisták 80%-a iszik, és sajnálja magát, majd iszik, és hatalmas terveket sző, majd iszik, majd verekszik, keménynek érzi magát, majd iszik, és viccelődik, de egyáltalán nem vicces, majd iszik, iszik, nem eszik, majd iszik…és elfogy a pénze, kölcsönkér, majd iszik, majd megverik, majd nem eszik, iszik, hülyeségeket beszél, és végül meghal…egyedül!

Hogy akkor miben hiszek? Csak abban, hogy lesz pozitív változás, csak egy kicsi legalább! Bátyámnak sikerül-e teljesen “visszajönnie”? Ebben nem hiszek! Anyum egészsége az a legfontosabb!! Ha kíváncsi vagy hogy mi történik majd a bátyámmal, olvass minket, ígérem írni fogok még róla! Ha csak 1 azaz 1 emberben is változásokat indít el az ő története, akkor már megérte!

A “történet” további “részei”: 

Bátyám nem hagyta abba az ivást! Kórházba került ismét! Hogy mit teszek? “Semmit”…

Van olyan család, aki feláldozza magát ilyen helyzetben, és elveszik az alkoholistával együtt, lassan, agonizálva, felemésztődve…

 

Szerző: diabetika.hu

 

Hirdetés


Hirdetés betöltése...