Te hova tartozol? Alvó vagy ébredő tudatosság van benned?


Hirdetés


Ha a tudatosságról van szó a legtöbben azt kérdezik hogyan valósítható ez meg a mindennapokban. Ahhoz, hogy a saját kezünkbe vehessük az irányítást, szükségünk van arra, hogy felfedezzük, milyen állapotban tartunk, és ki is az, aki irányít.

Három felismerhető tudatossági állapot leírását olvashatjuk az alábbi sorokban. Valószínű, hogy aki felismeri melyik szinten van, az jó úton halad…

Az alvó tudatosság

t0Sajnos napjainkban szinte mindenhol ilyen emberekkel találkozhatunk Az alvó tudatosságú ember nem ismeri a kapcsolatát a Felsőbb („isteni”) Énjével.

A felmerülő kérdéseket elsősorban anyagi értelemben vizsgálja, érzelmeivel és azok kiváltó okaival többnyire nincs tisztában és nem is keresi a válaszokat.

Ösztönei irányítják, és nem teremtőként, hanem reagálóként tekint magára így felelősséget sem vállal, hiszen érzékelése szerint minden azért történik vele, mert valamilyen körülmény kényszeríti.

Az ébredő tudatosság

t1Az ébredő tudatosságú ember előbb utóbb erős késztetést érez, hogy Felsőbb Énjével (saját isteni lényegével) Összekapcsolódjon.

Felismeri a tömegtől (átlagtól) való másságát, és ezért leginkább hasonló érdeklődésűek között érzi jól magát. Igyekszik megérteni az érzelmeit, de többnyire még mások tapasztalataira támaszkodik, követ valamilyen tradíciót, eszmét, vallást és ezek gyakorlatait.

Az általa követett nézet alapján tudja, hogy mit „kellene” tennie, hogy „megvilágosodottá” váljon, de ezeket nem mindig képes a gyakorlatba átültetni, így a bűntudat és az időnkénti sikerélmények között lavírozik, amíg idővel megtalálja saját egyensúlyát és útját.

És ami nagyon ritka:

Az éber tudatosság

t3Az éber tudatosságú ember tudatában van Felsőbb Énjének, és rá is bízza magát. Nem másokat követ, hanem felismeri a saját útját és felelősségét. A vele történő eseményeket tapasztalásként, nem pedig problémaként kezeli. A jelenben dönti el, mit akar tenni, milyen reakciót akar adni a vele történtekre.

Tisztában van vele, hogy nem feltétlenül kell a dolgoknak nehéznek, fáradságosnak lenniük, nem a küzdelemben látja az értéket, hanem felismeri, hogy ha összhangban cselekszik a Felsőbb Énjével, akkor a dolgok természetesen követik egymást.

Korábban megtapasztalta különlegességét, a tömegből való kiemelkedését, most viszont már megérti, hogy ez az elkülönültség is csak illúzió, minden az ő része, és ő mindennek a része egy hibátlan, teljes Egységben.

Felismerted melyik állapotban vagy?

forrás

Hirdetés


Hirdetés betöltése...