Szakács barátom elárulta az egyik “titkát”! Így olvasztják ki a fagyos húst, akár 5 perc alatt!


Hirdetés


Egy szakács barátommal beszélgettem a minap, és végre volt lehetőségem megkérdezni tőle, hogy, hogy is van az pontosan, amikor valaki rendel egy ételt, és nekik a fagyasztóból kell ki olvasztani a húst! Hogyan tudják 5 perc alatt ezt megtenni? Elmondta, hogy mi is a trükk, íme: 

Vegyünk két fém edényt és tegyük bele a mosogató kagylóba, vagy akár az asztalon is csinálhatjuk. Az egyiket borítsuk szájával lefelé, tegyük rá a fagyos húst, a másikat pedig töltsük meg vízzel ( nem kell melegnek lennie ) és helyezzük a húsra. A húsdarab vastagságától függően, 5-10 perc akár elég is lehet az olvasztáshoz. Nem hittem elsőre neki, de működik. A dolog tudományos magyarázata pedig pofonegyszerű. A fémek jó hővezetők, ezért működik ez a kis trükk.

appetite-1238477_960_720

Figyelem! A kiolvasztott húst soha ne fagyasszuk vissza! Ha mégis túl soknak találjuk a kiolvasztott mennyiséget, készítsük el és megfőzve vagy sütve a hűtőben eláll néhány napig. Mert amikor lefagyasztjuk a hús, a baktériumok nem pusztulnak el, csak „vegetálnak”, ezért nem romlik meg a hús. De a kiolvasztás során a baktériumok elszaporodhatnak a hús felületén, és ha így fagyasszuk le, az újra kiolvasztás során betegséget okozhat.

Gyorsan rákerestem a youtube-n, hátha találok valamit erről, és igen találtam. Ugyan így mutatja be a videó is, ahogy a barátom elmondta!

Szerző: diabetika.hu

Hirdetés


Hirdetés betöltése...