Stephane Bancel, a Moderna vezérigazgatója: “a meglévő vakcinák kevésbé lesznek hatékonyak az új változat ellen.” 


Hirdetés


Stephane Bancel, a Moderna vezérigazgatója a Financial Timesnak azt mondta, hogy szerinte a meglévő vakcinák kevésbé lesznek hatékonyak az új változat ellen. 

A Moderna vezérigazgatója azt nyilatkozta, hogy a jelenlegi oltások, kevésbé lesznek hatékonyak az Omicron elleni küzdelemben, mint a Covid-19 korábbi törzsei ellen voltak, és arra figyelmeztet, hogy  hogy hónapokba telhet, mire a gyógyszergyártók az új változat-specifikus oltásokat tudnak nagy mennyiségben gyártani. Stéphane Bancel szerint a vírus által az emberi sejtek megfertőzésére használt tüskeproteinon található Omicron mutációk magas száma, valamint a változat gyors terjedése Dél-Afrikában arra utal, hogy a jelenlegi vakcinaterméken jövőre módosítani kell.

Mondanunk sem kell, hogy ez egy elég ijesztő kijelentés volt, aminek hazására a tőzsdék, azonnal, újra eseésbe kapcsoltak. Azt, hogy Bencel, “komolyan” beszél, vagy csak valami üzleti fogás, hogy még több oltást adjanak el majd a jövőben, az új változatokra hivatkozva?…ki tudja ezt már….bízunk abban, hogy téved!!! és nem lesz szükség a vakcinák módosítására!

Hirdetés


Hirdetés betöltése...