RENDKÍVÜLI HÍR: AZ USA MOST JELENTETTE BE…AZ ELSŐ OMIKRON ESETET REGISZTRÁLTÁK!!


Hirdetés


  • Az Egyesült Államokban megerősítették az új, erősen mutált omicron nevű koronavírus-változat első esetét.
  • Az eredetileg B.1.1.529 néven ismert változatot először Dél-Afrikában észlelték – közölte az Egészségügyi Világszervezet.
  • A tudósoknak néhány hétre lesz szükségük ahhoz, hogy megállapítsák, hogyan teljesítenek a vakcinák és a kezelések az új változat ellen.

Amerikai egészségügyi tisztviselők megerősítették Kaliforniában az új, erősen mutált koronavírus-változat, az omicron első esetét Kaliforniában – közölte szerdán a Centers for Disease Control and Prevention.

A Fehér Ház egészségügyi főtanácsadója, Dr. Anthony Fauci elmondta, hogy a teljesen beoltott egyén éppen november 22-én tért vissza dél-afrikai utazásáról San Francisco környékére, és november 29-én pozitív lett.

„Az egyén önkaranténba van zárva, és minden közeli kapcsolattartóval felvették a kapcsolatot, és eddig minden közeli kapcsolat eredménye negatív lett” – jelentette be a Fehér Ház sajtótájékoztatóján, amely az eset további részleteit ismertette. „Jól érezzük magunkat, hogy ennek a páciensnek nem csak enyhe tünetei voltak, de valójában a tünetek javulni látszanak.”

Hirdetés


Hirdetés betöltése...