Otthon elkészíthető orvosság, ami növeli a vas szintjét a vérben


Hirdetés


A vas kulcsfontosságú szerepet tölt be a vérben, ha ennek az aránya minimálisra csökken, számos betegség és rosszullét megmagyarázója lesz. Létezik egy természetes, otthon elkészíthető orvosság, amivel egészségesen tarthatjuk a vérünket, a vas szintje pedig folyamatosan optimális értékű lesz majd.

A vas az ásványi anyagok nagy csoportjába tartozik, nélküle nincs vérképzés, a sejtek nem jutnak oxigénhez, és szükséges az immunrendszer, az agy, az izmok normális működéséhez is. Több enzim alkotórésze, melyek a sejtek anyagcseréjében vesznek részt. Vasat a szervezet nem tud előállítani, állati és növényi eredetű táplálékainkkal vesszük magunkhoz. Kutatások bizonyítják, hogy a növényekből származó vasat a szervezet nem tudja olyan jól hasznosítani, mint az állati eredetű fehérjéhez kötött változatát. Ezért fontos, hogy aki vérszegény, ne csupán a zöldségféléket, hanem a húsokat, májat is rendszeresen fogyassza. A magyar lakosság a vashiányt vérszegénységként ismeri, a betegséget okozó vasfelhalmozódásról – hemokromatózisról – viszont keveset tud. Ez nem csoda, hiszen sok háziorvos sem gyanakszik a kórra, amikor páciense laboreredményeit elemzi.

A vérképzéshez, a szervezet oxigénellátásához nélkülözhetetlen a vas. A vashiány okozta betegségekről a legtöbb ember tud, a vastelítettségről azonban kevesen hallottak, pedig Észak- és Közép-Európában a leggyakrabban előforduló, öröklődő betegség.

A vashiány tünetei:

 • sápadtság
 • szédülés
 • fáradtság
 • hajhullás
 • szellemi teljesítőképesség csökkenése

Vashiányt előidézhetik:

Minden olyan állapot, mely vérveszteséggel vagy fokozott energiafelhasználással jár, vérszegénységhez vezethet. Ezen kívül a nem megfelelő táplálkozás, illetve a különböző emésztő szervrendszeri, esetleg daganatos betegségek is előidézhetik a kialakulását.

 • menstruáció
 • vegetáriánus táplálkozás
 • terhesség
 • gyomorbetegség
 • daganatos megbetegedések
 • intenzív sport

Vérszegénység súlyos következményei:

Kismamák esetében különösen fontos a vaspótlás. A teherbe esés után és közben is fontos a vérképed nyomon követése. Előfordulhat ugyanis, hogy a teherbeesés előtt nem voltál vashiányos, de a kilenc hónap alatt kialakul a terhességi vérszegénység. A terhesség idején ugyanis szervezetednek több vasra van szüksége – különösen félidő táján –, mint normál körülmények között.

3d rendered illustration of human blood cells

Ha szervezeted nem jut elegendő mennyiségű vashoz, a vérszegénység következtében károsodhat a magzat fejlődése. Ez akár idegrendszeri problémákat is okozhat a születendő gyermeknél. Mindezek miatt a vasat feltétlenül pótolni kell – az étkezési szokások megváltoztatásával, illetve olyan vaspótló készítmények szedésével, mint a Maltofel vagy a Ferrofolgamma tabletta. Extrém fokú vashiány esetén pedig szükséges lehet akár a vénás vaspótlás is.

Nem csupán a terhesség idején okozhat azonban súlyos szövődményeket a vérszegénység. Ha szervezeted vastartalékai kimerülnek, súlyos esetben akár az ödéma vagy a szívelégtelenség problémájával is szembe kell nézned.

Íme a recept, amivel a vas szintjét növelhetjük a vérben:

Hozzávalók:

 • 1 kg citrom
 • 1 kg sárgarépa
 • 1 kg cékla
 • 2 liter víz

Elkészítés: 

Mossuk meg az összetevőket és facsarjuk ki a citromot. A sárgarépát és a céklát vágjuk kisebb darabokra, és turmixoljuk össze. Minden hozzávalót keverjünk össze a víz kivételével, majd öntsük egy üvegedénybe a kapott keveréket. Várjunk  2 órát, majd szűrjük át az italt és engedjük fel két liter vízzel. Ezt követően a hűtőszekrényben kell tárolni az orvosságot.

Fogyasztás:

Igyál 2 dl-t minden nap a készítményből. Ha egy hónapon át minden nap megteszed ezt, meglátod majd a vas szintje a véredben normális lesz, és nem lesznek olyan betegségeid amelyek a vashiánnyal kapcsolatosak.

szerző: tudasfaja.com

Hirdetés


Hirdetés betöltése...