Néhány valóban hasznos módszer tyúkszem ellen!


Hirdetés


A tyúkszem eltávolítás egyik leghatékonyabb módja a szalicilsavas kezelés. Kenőcs vagy balzsam formájában is felvihetjük a szalicilsavat a megkeményedett bőrfelületre. Heti egy-két kezelés után a tyúkszem eltávolítása rendkívül egyszerű lesz, annak elhalása miatt.

……

A mazsola is kiváló tyúkszemirtó szer. Felezzünk el egy nagyobb mazsolát és ragtapasszal rögzítsük a tyúkszemre. A mazsolát naponta cseréljük ki. Néhány nap és ez a bőrprobléma teljesen megszűnik.

……

A tyúkszem kezelésének egy nem végleges módszere, ha minden nap reggel és este meleg vizes lábáztatás után reszelővel vagy horzsakővel ledörzsöljük a bőrkeményedést. Ezután a dörzsölt bőrfelületet kenjük be hidratálószerrel, hogy puha maradjon. Ez a módszer a tyúkszem gyökerét nem távolítja el, tehát csupán tüneti kezelés.

……

A tyúkszem eltávolítása kiválóan megoldható a vérrehulló fecskefűvel is. Ennek a gyógynövénynek a nedve amint érintkezésbe lép a bőr felületével azonnal elkezdi feloldani a tyúkszem szaruhám szövetét, tehát remek tyúkszemirtó szer. Ha nincs a közelünkben ilyen növény, a patikákban kapható vérrehulló fecskefű kivonat is. Kenjük a kivonatot közvetlenül a tyúkszemre, hogy az ép bőrfelület ne sérüljön. A tyúkszem kezelés lényege, hogy rendszeresen (naponta) végezzük. A gyógynövény leve folyamatosan lehámlasztja a szaruréteget, ami új bőrsejtek termelésére serkenti a bőr alaprétegeit így a tyúkszem belülről kifelé nyomódik. A tyúkszem kezelését annak teljes eltűnéséig folytatni kell.

Hirdetés


Hirdetés betöltése...