Ne csak nézzük, tegyünk a körömgomba ellen!


Hirdetés


Ugyan még nincs strandszezon, de azok, akik fedett uszodába szoktak járni, legyenek kellően elővigyázatosak, hiszen körmeiket könnyedén megtámadhatják a gombák és nyáron, még egy délutáni sétáláshoz sem húzhatunk fel szandált, tudván, hogy körmeink csúnya, töredezett sárga színben „pompáznának”.

 

Három gombatípustól kell tartanunk: a leggyakoribb a fonalas gomba, amely a körmök végétől terjed szét, és halad befele a körömágyig. Ilyenkor a köröm megvastagszik és kellemetlen szagot is áraszthat vágáskor. A sarjadzó gomba tünetei is hasonlóak, viszont itt a körömágytól kifele terjed. A penészgomba pedig a barnás, illetve szürkés színűre változtatja a körmöt.

Hogy otthon orvosoljuk a bajt, háromféle lábfürdővel is próbálkozhatunk.

  • Az első az ecetes lábfürdő: egy lavór vízbe öntsünk egy félpohárnyi 20 százalékos ecetet és 20 percig hagyjuk ázni körmeinket.
  • Három darab fokhagymával is próbálkozhatunk, 3 darabot hántsunk meg, tegyük egy tál vízbe és hagyjuk egy félórát lábainkat ázni.
  • A szódabikarbóna is jó, 3 evőkanál port keverjünk egy tál langyos vízbe, 15 vagy 20 percig tartsuk benne lábunkat, hiszen fertőtlenítő és szagtalanító hatása van.
  • Egy fültisztító pálcikára tegyünk két csepp 100 százalékos teafa illóolajat, naponta kétszer kenjük be, hiszen elpusztulnak a gombák, baktériumok.
  • A grapefruitmag kivonattal is harcolhatunk a paraziták ellen, emellé együnk probiotikumot, hogy ne rontsunk a bélflóránkat. De erősítsük az immunrendszerünket is, hiszen ezzel is sokat teszünk.

A körömgomba elleni harc hosszú lefolyású, akár hónapokig is eltarthat.

 

 

Forrás:http://twice.hu/eletmod/ne-csak-nezzuk-tegyunk-a-koromgomba-ellen

Hirdetés


Hirdetés betöltése...