Nagyon hálás vagyok, hogy börtönbe került a bátyám! Lehet, hogy ez mentette meg az életét!


Hirdetés


Hogy értsd miről is van szó, és tényleg érdekel, akkor előbb olvasd el ezeket:

Te segítenél sokadjára is az alkoholista testvérednek ha tudnád, hogy az a te életed is tönkre fogja tenni?

 

Bátyám nem hagyta abba az ivást! Kórházba került ismét! Hogy mit teszek? “Semmit”…

 

Van olyan család, aki feláldozza magát ilyen helyzetben, és elveszik az alkoholistával együtt, lassan, agonizálva, felemésztődve…

 

Nos ha eljutottál idáig, úgy, hogy el is olvastad a fenti cikkeket, akkor lehet igazából érdekes amit ezután fogsz olvasni. A döntésünk, hozzáállásunk az egyáltalán nem egyedi helyzethez ( hisz ezernyi család küzd ugyan ezzel ), egyenlőre úgy néz ki, hogy eredményre vezethet. Deeee, csak több idő elteltével mondhatjuk ezt biztosan, de miért ne örülhetnénk most mi is egy kicsit, hogy újra van remény. Bátyám, a halál küszöbén, amikor már MI sem segítettünk, ÉN nem engedtem anyunak sem, és ÉN saját döntésemnél fogva is, elengedtem, és a halálára, temetésére készítettem a testem ( edzeni jártam, és senki nem tudta, hogy azért, hogy a bátyám temetésén legyen erőm anyumat támogatni, és legyen honnan lefogyni újra 10 kg 🙁 ) lelkem,…szóval a bátyám az utolsó lépéseként,  férfiként döntött, és felült a vonatra, elmenet Szolnokra, és jelentkezett a börtönbe, ami már kötelező, jogerőre emelkedett az ő esetében is. A különböző pénzbírságok, ittas vezetés, hivatalos személy elleni erőszak, garázdaság…stb. miatt, már keresni kezdték a rendőrök, mivel természetesen nem fizette be a megítélt pénzbírságokat, hanem kocsmáról kocsmára “menekült”, és lelkileg “terrorizálta” anyumat!  Amikor még tudtunk beszélni, és esély volt rá, hogy fel is fogja mit mondok, egy dolgot mondtam még neki:

Te egy nagyon szerencsés ember vagy, hogy letöltendő börtönbüntetést szereztél, hisz ebben a helyzetben ez konkrétan lakhatást, ételt, és kényszerű gyógykezelést jelenthet neked, ez életed utolsó lehetősége, hogy életben maradj! Ha élni akarsz elmész magadtól a börtönbe! Én már oda sem viszlek el!! Magadtól kell ezt is megtenned! Azonban ha ezt megteszed, végigcsinálod, férfiként!! vállalod a büntetést a tetteidért, vezekelsz, várni foglak a börtön ajtajában, mikor kijössz, és megpróbáljuk még egyszer!!!, utoljára!!!

Kb még 1 hétig semmi, aztán bement!! 4 hónapot töltött  Állampusztán, levelezett anyuval, leírta, hogy a benti fegyelem, a “kényszer”, gyógyítja, és tisztítja a tudatát! A börtönben rend van! Azt kell tenni amit mondanak, és dolgozni jártak, egy pár km-el arrébb található csirkefarmra, korán keltek, és istentisztelet volt, tanítás, tanfolyamok!  Edzeni, sportolni jártak!

Ekkor kezdtem bizakodni, elhinni, hogy talán…

Még lett volna neki 1 hónapja minimum, de váratlanul elengedték, mivel jó magaviselete volt, a munkájával törlesztett a büntetéséből. Ez őt, és minket is váratlanul ért, mert egyszer csak hazajött!  Egy dologban tévedtem, azt gondoltam, a rendszeres étkezés, az edzés, fedél, erősíteni fogja a fizikumát is. Ez sajnos nem így lett. Sajnos sokat fogyott, ezen a téren árnyéka önmagának, de ez talán nem is csoda 🙁 Az alkohol elvégezte a munkáját, és hát igen, a börtön, noha az ő estében az ÉLETET jelentette, megviseli a lelket, és a testet is 🙁

Itt vagyunk most. A “barátnője” megengedte, hogy ott lakjon, én is megengedtem, hogy anyumhoz elmenjen, esetleg ott aludjon is néha. Pár nap alatt talált munkát, 1 hete dolgozik, és nem iszik! Segít anyunak a háznál, csendes, megtört ember lett a bátyám, de újra beszélünk! Újra tudok beszélni a testvéremmel, és újra van esély, hogy életben marad, és lehet még ő is boldog! Anyu és én, azért, mert ő is megtette amit megtehetett ebben a helyzetben, mi is megtesszük amit megtehetünk! Megpróbálunk segíteni, újra!

Szerző: diabetika.hu

Hirdetés


Hirdetés betöltése...