Mire használjuk a ricinusolajat?


Hirdetés


Nagyanyáink akkor vettek be egy kanálkával belőle, hogyha természetes hashajtót szerettek volna. Manapság azonban már ennél sokkal többféle használata ismeretes. Könnyen és olcsón beszerezhetjük, nézzük, hogy mennyi mindenre jó a szépségünk és egészségünk érdekében.

 

A fényes és egészséges hajért

Ha havonta egyszer bekenjük hajunkat ricinusolajjal természetes ápolást biztosítunk számára. A benne található tápanyagok úgy varázsolják ragyogóvá és egészségessé, ahogyan azt a bolti szerek nem képesek. Kenjük be a hajunk ricinusolajjal, majd minél több időre, akár egész éjszakára, tegyük minél melegebb dunsztkötésbe. Majd ezután mossuk meg a hajunk a megszokott módon.

Nem csak hajunk egészségét javíthatjuk a ricinusolaj pakolással, hanem kiváló hajnövesztő szerként is használatos. Ha hosszabb szempillákat szeretnénk, akkor kenjük be ricinusolajjal, ezen a területen is természetes növesztőszerként hat.

Ha már egy ideje makacs hajhullással küzdünk, szintén jónak bizonyul az, ha ricinusolajjal kenegetjük fejbőrünk: egyenletesen masszírozzuk be a fejbőrbe, ez jót tesz a vérkeringésnek is.

A feszesebb bőrért

Amellett, hogy az egyik leghatékonyabb kence a leégés ellene, a ricinusolajat akkor is bevethetjük a harcba, ha már nem elég feszes, élettelteli a bőrünk. Stimulálja a bőr kollagén és elasztin képződését, ezáltal feszesebb és üdébb lesz az. Hogyha valaki szem alatti sötét karikákkal küzd, kenegesse ricinusolajjal, hiszen eltünteti azokat. Az idő múlása a kéz ráncosodásából is igencsak kiolvasható, ha azt szeretnénk, hogy puha, ápolt kezeink legyenek, kézkrém helyett használjunk ricinusolajat. Kitartó kenegetéssel körmünk egészségét is növelhetjük.

 

Ha talpunk, sarkunk kiszáradt, kenjünk rendszeresen ricinusolajjal. Ne csak akkor kezdjük el a kezelést, mikor a nyári időben szandált kelt húznunk, hanem már most fogjunk neki, így nyárra csodálatos puha sarkunk, lábunk lesz. Az olaj, mivel undeciclen savat tartalmaz, hatékony gombaölő is, így két legyet üthetünk egy csapásra: ápolt és egészséges lesz tőle a lábunk.

 

 

 

Forrás:http://twice.hu/eletmod/mire-hasznaljuk-a-ricinusolajat

Hirdetés


Hirdetés betöltése...