Miért káros, ha sok darált húst fogyasztunk?


Hirdetés


Legújabb feltételezések szerint a húsfogyasztás ezen belül pedig kiemelten az darált hús, túlzásba vitt fogyasztása legyengíti az immunrendszert.

Azok, akik egy héten több alkalommal fogyasztanak darált húsból készült ételeket, sokkal fogékonyabbak a baktériumokra és fertőzésekre. Hamarabb megtámadhatja őket a szalmonella vírus vagy az E-coli baktérium is, melynek tünetei között elsődlegesen a gyengeséget, hányingert, lázat, hasmenést, testsúlycsökkenést említik.

Néha a hasi görcs és a hasmenés annyira erős lehet, hogy az érintettet kórházba kell szállítani, mivel kiszáradás fenyegeti. Ha ilyen tüneteket észlelünk, mindenképpen forduljunk orvoshoz, és közben pótoljuk a folyadék- és sóveszteséget. A megsütött, zsíros leginkább sertéshús alapú készítmények pusztító hatással lehetnek a fehérvérsejtekre is.

A több mint tíz napig fogyasztott darált hús a nőknél 21% , míg a férfiaknál 11%-kal növeli az esélyét annak, hogy legyengül az immunrendszer és fertőzött betegségek áldozataivá válnak. Ahhoz, hogy megelőzzük ezeket a problémákat, ne fogyasszunk naponta több mint 120 gr darált húst, még akkor is, ha az higiénikus helyen van tárolva.

A darált húsból készült termékeket pedig legfeljebb tíz napig tároljuk hűtőben.

Szerző: twice.hu

Hirdetés


Hirdetés betöltése...