Miért fogyasszunk jégcsapretket?


Hirdetés


Amellett, hogy fantasztikusan finom, szezonja van, nem drága, rettentően egészséges is. Lássuk 5 érvet arra, hogy miért is fogyasszuk valójában.

 

 

Tele van vitaminnal és ásványi anyaggal

Magas A-, B- és C-vitamin, valamint kalcium-, vas- és foszfor tartalma van. Enzimjei és kéntartalmú vegyületei, amelyek enyhe csípősségének okozói, elősegítik az emésztést. Régi időkben a skorbut ellenszereként tartották számon nagy C-vitamin tartalma miatt.

Vágyfokozó

Az ókori orvosok a retekről úgy emlékeztek, mint Mars növénye, mely serkentőleg hat a nemi vágyra is.

Jó megfázásra és gombaölő

Olyan anyagokat tartalmaz, melyek rendszeres fogyasztás által aktiválódnak és védőburkot képeznek a szervezetben. Erőssé válik az immunrendszer, így ellenállóvá válik a meghűlésekkel és bacilusokkal szemben.

Naponta, emésztésre!

Akik emésztési problémákkal küzdenek, fogyasszanak belőle napi rendszerességgel. Ha epekő problémával küzd valaki, fogjon neki egy hathetes reteklé-kúrának-tanácsolják a szakemberek.

Fogyókúra része is lehet

Alacsony a kalóriatartalma és enyhe vízhajtó, ezért nyugodtan beépíthetik étrendjükbe azok is, akik fogyókúráznak vagy diétáznak. Reszeljük meg, sózzuk enyhén, majd öntsünk rá 3-4 csepp olívaolajat. Önmagában is fenséges, de fogyaszthatjuk pirítóssal, salátákhoz, köretként.

Forrás:http://twice.hu/eletmod/miert-fogyasszunk-jegcsapretket

Hirdetés


Hirdetés betöltése...