Mi történik a testeddel 10 órával a körömlakk alkalmazása után?


Hirdetés


Mint mindannyian tudjuk, nem szabad túl gyakran használni körömlakkot, hisz hosszú távon ártalmas a körömnek, és az egész szervezetnek is.  Nem azt mondjuk hogy teljesen hagyjon fel körömlakkal, de érdemes átnézni, hogy a körömlakkban található összetevők, milyen hatással is vannak a szervezetre!  

Mi a legfőbb veszély az egészségre?

tol

A körömlakk veszélyei a toxicitásukban rejlenek. Néhány modern körömápoló kozmetikum a következő komponenseket tartalmazza, amelyek súlyosan károsíthatják egészségét:

Toluol – olyan oldószer, amely finom felületet ad a körmöknek, és megőrzi a pigmentet. A toluol befolyásolhatja a központi idegrendszert és reproduktív rendellenességeket okozhat. A fejfájás, a gyengeség, az ájulás és az émelygés csak néhány a nem megfelelő körömlakk használatának egyik lehetséges következményének.

Formaldehid – színtelen gáz, amely segít megnövelni a körömlakk okozta esztétikai hatás idejét. Ha azonban allergiában szenved, a formaldehiddel való érintkezés bőrgyulladást és lehetséges kémiai égési sérülést okozhat. Súlyosabb esetekben szívritmus zavarokat, görcsöket és rákot okozhat.

A dibutil-ftalátot illatként használják. A veszélyes komponens jelenléte endokrin rendellenességeket, nőgyógyászati ​​megbetegedéseket és légúti megbetegedéseket okozhat.

A tudósok egy tanulmányt folytattak 24 női csoporttal. A körmök festése után 6 órával a résztvevők nagy része emelkedett mennyiségű difenil-foszfátot mutatott – a trifenil-foszfát származékát, amely az anyagcsere folyamatokat zavarja. A kísérlet kezdete után 10 órával a difenil-foszfát szintje a résztvevők testében 7-szer magasabb volt a normálértéknek. Ezek az eredmények valóban riasztóak.

Hogyan válasszon akkor körömlakkot, amely nem károsítja az egészségét?

Néhány körömlakk csomagolás és palack különleges jelöléssel rendelkezik:

“5-free” azt jelenti, hogy a termék nem tartalmaz formaldehidet, származék gyantáját (formaldehid gyantákat), toluolot, dibutil-ftalátokat vagy kámforokat.

A “3-free” azt jelenti, hogy a termék csak három káros összetevőtől mentes: formaldehid, dibutil-ftalát és toluol.

form

Körömlakk vásárlás előtt nézze meg mit tartalmaz a termék, ezt a kis fáradságot, igazán megérdemli az egészsége!

Szerző: diabetika.hu

Hirdetés


Hirdetés betöltése...