Megtalálták a fiatalság szérumát? (nikotinamid-adenin-dinukleotid (NAD+) – Az új csodaszer már tesztelés alatt


Hirdetés


Ki ne gondolt volna már vágyakozva arra, hogy 60 évesen 20-nak tűnjön, vagy olyan energetikus legyen, mint egy tizenéves? Ugye milyen szép is lenne? Vajon tényleg csak álom, vagy nem is olyan távoli realitás?

Az amerikai Harvard Medical School tudósai bejelentették, hogy megtalálták a „fiatalság szérumát”, amely nem csak lelassítja az öregedés folyamatát, hanem vissza is fordítja. Az egereken elvégzett kísérletek alapján már ki lehet jelenteni: a szérum működik.

Kezdetek

„A célunk az volt, hogy minél jobban megértsük az öregedés folyamatát, ezzel kapcsolatos kísérleteket végeztünk az egereken. Azért, hogy sikeres legyen a kísérlet, olyan állatokat kerestünk, amelyek minimum 2 évesek, majd a kísérleti gyógyszert elkezdhettük adagolni nekik. Nem kis meglepetésünkre alig egy hét alatt az egerek elkezdtek fiatalodni. Újra életerősek, energikusak lettek, mintha 6 hónaposak lettek volna. ” – mondta Professzor David Sinclair, a Harvard Medical School professzora.

A megfiatalított egerek testtartó izomzata erősebb lett, a szívizmuk pedig mintha újjászületett volna. Ez olyan, mintha egy 60 éves érett felnőtt újra 17 éves lenne.

Egy kis biológia

A nikotinamid-adenin-dinukleotid (NAD) nevű koenzimnek van a legjelentősebb szerepe ebben az átalakulásban. Egy élő testben a NAD a szállító szerepét látja el az atommag és a mitochondria között. Az utóbbi termeli az energiát, és a NAD szállítja ezt a sejtmagba. Ha a NAD kis mennyiségben van jelen a szervezetben, vagy csökken a koncentrációja, a mitochondria és az atommag közötti kommunikáció csökken, ezáltal a sejtmag kevesebb energiát kap, így gyengüli fog.

„Ez a vegyület a testünk ajándéka, egy igazi csoda. Sajnos igaz az is, hogy a kor előrehaladtával mennyisége is egyre csökken. Feltételezéseink szerint a csökkenés miatt kezdünk el öregedni, de mi most bemutatunk egy gyógyszert, aminek beadása növeli e vegyület mennyiségét.” – mondta Professzor Sinclair. Mindezeken túl, azok a fiatal egerek, akik kaptak ebből a gyógyszerből, sokkal mozgékonyabbak és energikusabbak lettek. Ahhoz, hogy befejezettnek lehessen tekinteni a kutatást, a tudósoknak van mit elintézni: rá kell jönniük, hogyan lehet tartóssá tenni a visszafiatalodást, azonosítani kell a gyógyszer mellékhatásait, és persze ki kell találni, hogyan lehet alkalmazni embereken.

A jövő

A tanulmány készítői remélik, hogy a gyógyszer tesztelése még ebben az évben elkezdődik. Mindenesetre azt érdemes megemlíteni az egerek napi NAD adagja $ 1,000 körül van, így sikeres tesztelés esetén mindenképp meg kell találni azokat a lehetőségeket, melyek segítségével az előállítási költség csökkenthető a tömeggyártás megkezdésének érdekében.

Fordította: Budai Kitti
Forrás: spiritscienceandmetaphysics.co

a fordítás forrása: napielemozsia.hu

Beütöttük a google keresőbe is, találunk-e valamit a “csodaszerről” a NAD-ról. A legtöbb találat egy hasonló nevű digitális erősítőre hivatkozott, de a WIKIPEDIA-n találtunk leírást, bár az meg nagyon tudományos, és nehezen érthető. Ebben ellenben valóban említik a NAD fontosságát a szervezetünkben, és az írás szerint valóban segítségére lehet az orvostudománynak. Az írásban említett betegségek:  Alzheimer-kór és a Parkinson-kór, tuberkulózis, és a rák is említésre kerül.

Illetve szerepel benne egy ilyen rész is:  mivel NAD-függő deacetilázok aktiválása növeli az élettartamot. Egyes vegyületek, mint például a rezveratrol, növelik ezeknek az enzimeknek a hatását, így fontos szerepet tölthetnek be az élettartam meghosszabbításában úgy a gerinceseknél,mint a gerinctelen állatoknál.

Bízzunk benne, hogy a kutatások eredményre vezetnek….

Hirdetés


Hirdetés betöltése...