KORONAVÍRUS: LEHET SZOMBATON KI SEM NYITNAK MAJD A BOLTOK!


Hirdetés


Életbe léptek az új bevásárlási szabályok szombaton, amelyek értelmében, az élelmiszerboltokban, drogériákban, gyógyszertárakban és piacokon bevásárlási sávokat hoztak létre. Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára szerint mérlegelni kell a szombati idősáv törlésének, és lerövidítésének lehetőségét is – írja az Index.

A portál kiemelte, hogy a most bevezetett szabály lényege, hogy elválasszák a veszélyeztetettebb, 65 évesnél idősebb embereket a fiatalabbaktól. A megoldás értelmében a 65 évnél idősebb személyek csak 9 és 12 óra között intézhetik a bevásárlásaikat, ebben az időben csak ők vásárolhatnak az üzletekben, piacokon.

Szinte zökkenőmentesen indult a dolog. Avásárlók többsége felkészült erre, persze volt, aki nem tudott erről

– mondta az Index megkérésesésre az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára.

Vámos György arról is beszélt a portálnak, hogy az áruházaknak be kell tartatniuk az intézkedéseket, erre a biztonsági személyzetet is fel kellett készíteni. Meg kellett szervezni a váltásokat is, 9 előtt ki kell terelniük a 65 évnél fiatalabbakat, majd 12 előtt az idősebbeket.

Hozzátette, nagyon sok 65 évnél fiatalabb vásárló nem kel korán, ezért az új rendelkezések szerint csak délután tud boltba menni. A probléma az viszont, hogy sok hely bezár a déli, vagy a kora délutáni órákban, ez a sáv tehát jelentősen lerövidült, ami miatt némi torlódás alakult ki. A torlódás miatt pedig kérdéses, hogy az emberek közötti megfelelő távolság mennyire tartható – részletezte az OKSZ főtitkára.

VÁMOS SZERINT MÉRLEGELNI KELL A SZOMBATI IDŐSÁV TÖRLÉSÉNEK, ÉS LERÖVIDÍTÉSÉNEK LEHETŐSÉGÉT IS, DE ALAPOSAN KÖRBE KELL JÁRNI, HOGY MI LENNE A LEGJOBB MEGOLDÁS.

forrás: portfolio.hu

Hirdetés


Hirdetés betöltése...