KORONAVÍRUS, FRISS!!!: MÁTÓL, ( 10.23., PÉNTEK ) ÚJABB SZIGORÍTÁSOKAT KELL BETARTANI!!!


Hirdetés


Csütörtök este megjelent a Magyar Közlönyben a 464/2020. számú kormányrendelet, amelynek az a lényege, hogy már péntektől, azaz október 23-tól kötelező lesz minden sportrendezvényen, illetve szabadtári rendezvényen a résztvevőknek maszkot viselnie.

A rendelkezés a 6 év feletti személyekre vonatkozik, és a szervezőknek kötelessége elérni azt, hogy a rendes maszkviselést (szájat és orrot eltakarva) mindenki tartsa be, aki pedig ezt nem teszi meg a felszólítás ellenére sem, azt el kell távolítani az esemény helyszínéről.

Ez a szigorítás azután jött, hogy a szerdai kormányülést követő mai Kormányinfón erről nem volt bejelentés, így tehát csütörtökön megszületett döntésnek tűnik a dolog, ami feltehetően a hétvégi sporteseményekkel és megemlékezésekkel kapcsolatos fertőzési kockázatok enyhítését célozza.

Mindeközben Szlovákiában szombattól országos kijárási korlátozás lép életbe, a lengyeleknél az egész ország a legmagasabb riasztási fokozatba került, a cseheknél pedig sok régióban szintén szigorú korlátozások vannak már érvényben.

Hirdetés


Hirdetés betöltése...