Készítsünk köhögésre lándzsás útifű szirupot


Hirdetés


A lándzsás útifűvel már mindenki találkozott, legfeljebb nem tudta, hogy így hívják, azt az olykor leginkább gaznak tekintett csodaszert, mely nagyrészt utak, árokpartok mellett található.

Gyógyszertárakban, gyógynövényüzletekben beszerezhető a kis barna üvegben tárolt leginkább köhögésre, torokgyulladásra, megfázásra ajánlott lándzsás útifű szirup.

Készítsük el otthon mi magunk, hiszen a hozzávalók szó szerint a lábuk előtt hevernek. Ráadásul az otthoni változat nem tartalmaz alkohol és tartósítószert sem. Azon túl pedig, hogy meghűlés esetén használjuk, sokkal több betegségre lehet gyógyír.

Többek közt baktériumülő, gyulladáscsökkentő, égési sebek gyógyítására, emésztési zavarokra, gyomorégésre, vérzéscsillapításra, fül-és fogfájás enyhítésére.

Hogyan készítsük?

Két marék útifüvet daráljunk le vagy jól turmixoljuk össze, majd a pépet keverjük össze 30 dkg cukorral és 25 dkg mézzel. Közben adagoljunk egy kevés vizet is hozzá, hogy ne égjen oda. Folyamatosan kevergessük, kis lángon, míg sűrű massza nem keletkezik belőle, majd még melegen töltsük üvegekbe, és tegyük a hűtőszekrénybe.

Forrás:http://twice.hu/eletmod/keszitsunk-kohogesre-landzsas-utifu-szirupot

Hirdetés


Hirdetés betöltése...