Itt az első videó!! Akár 480 km/h sebességgel is tudsz majd haladni az autóddal, ha Elon Musk terve bejön!


Hirdetés


Elon Musk Los Angelesben mutatta be első földalatti tesztalagútját. Az alagutak célja a jövőben az lenne, hogy a nagyvárosok közlekedését a föld alá helyezzék.

Elon Musk cége, a The Boring Company egy mintegy két kilométer hosszú, egy autónál nem sokkal szélesebb csőjáratot nyitott meg. A tervek szerint az autók óránként 240 kilométeres sebességgel haladhatnak benne, de Musk szerint a hosszú távú cél az óránkénti 480 kilométeres sebesség elérése egy speciális módszerrel. Az autók és utasaik mintha egy csőpostában utaznának egyik városból a másikba – mondta Musk.

A sajtónak szerdára virradó éjjel bemutatott tesztvezetésen egy fehér színű, átépített Tesla Model X egyelőre jóval lassabban, 80 kilométer per órás sebességgel haladt. Musk szerint ennek oka, hogy még megfelelően el kell simítani a talajt. Elon Musk a hírhedten akadozó Los Angeles-i közlekedést akarja tehermentesíteni egy új hálózat segítségével. A Los Angelestől délre, Hawthorne-ban lévő csőalagutat a The Boring Company 10 millió dollárért (2,8 milliárd forintért) építette. Musk májusban bejelentette, hogy az új technológiával tíz perc alatt elérhető lesz Los Angeles központjából a nemzetközi repülőtér. A projekt támogatói szerint a Los Angelesből San Franciscóig tartó, jelenlegi 5-6 órás menetidőt fél órára lehet majd csökkenteni.

MTI

Hirdetés


Hirdetés betöltése...