ITT A NAGY EGÉSZSÉGHOROSZKÓP 2020-RA! TUDD MEG, HOGY MIRE KELL ODAFIGYELNED!


Hirdetés


Ha fontos számodra, hogy az új évben jól teljesíts, sikereket érj el és megvalósíthasd vágyaidat, akkor az is fontos, hogy jó gazdája légy a testednek. Az egészséges táplálkozás és a megfelelő testmozgás nem csak a fizikai, hanem a lelki állapotodat is nagyban befolyásolja. Lássuk, kinek mit jósolnak a csillagok 2020-ra!

 

Kos

Az új esztendőben lesznek kisebb hullámok az egészségedet illetően, de bármi is következzen be, azzal rövid időn belül sikerül majd megküzdened és újra visszatérhetsz a ringbe. Számolnod kell sorozatosan kisebb balesetekkel is, mint botladozásból elesés vagy a fejed beütése az ajtófélfába, amelyek szép kis plezúrokat hagynak a testeden. Jobban figyelj oda az orrod elé, hogy elkerülhesd ezeket. A táplálkozást illetően eljöhet annak az ideje, hogy csökkentened kell a magas finomított szénhidrát tartalmú ételeket és a gyorséttermi étkezéseket, hogy a felesleges súlyodtól megszabadulhass. Azt sem szabad elfelejtened, hogy a túlzott stressz is hizlalhat és árt az egészségnek. Igyekezz minél többet lazítani év közben.

Bika

Ez az év számodra a tudatos életvezetés éve lesz. Sokat fejlődsz a stressz kezelés terén, ami a szervezeted általános állapotát nagyban fogja javítani. Emellett motivált leszel abban is, hogy lemondj bizonyos káros szokásaidról, egészségesebben táplálkozz és elegendő mennyiségű testmozgást végezz. Minél hamarabb indul be ez az életmódváltás az éltedben, annál hamarabb fogod tapasztalni az áldásos hatásait és mondhatni abba sem fogod tudni hagyni. A tavaszi fáradtság téged is elér majd, de ilyenkor némi odafigyeléssel és kellő pihenéssel támogatni tudod szervezetedet.

Ikrek

Fizikai problémáktól az idén nem kell tartanod, viszont az év közepén komolyabb lelki megrázkódtatás érhet. Tartsd észben, hogy a lelki problémákra is nagyon jó terápia a testmozgás. érdemes elkezdened valamilyen jóga tanfolyamra, esetleg tánc oktatásra járnod, amelyeke a test mellett a szellemet is erősítik. A spiritualitás áthatja majd ezt az évet. Fontos, hogy odafigyelj arra, az esti nassok és a nagy habzsolásokat nem az éhség, mint inkább a stressz váltja ki. Az önuralom a kulcs!

Rák

Az energiaszinted elég hullámzóan alakul majd ebben az évben, ezért nagyon fontos, hogy jobban odafigyelj a testmozgásra és a megfelelő táplálkozásra. Az évben felmerülő komolyabb lelki és munkahelyi kihívások könnyedén a gyorskaják és az egészségtelen nassolások irányába terelhetik az utadat, de ezt nem szabad hagynod. Ne feledd, hogy a szervezet egészségének fenntartása mindig segít az utadba kerülő problémák könnyedebb elhárításában! Válassz magadnak valamilyen mozgásformát, amely segít egyensúlyba kerülni, mint például a jóga vagy a tai-chi.

Oroszlán

Figyelmesnek kell lenned, mert egy régebbi betegséged ismét felütheti a fejét. Jó, ha az egészségedre is elegendő időt szánsz, mert betegen az életed többi területén sem tudsz majd jól szerepelni. A tavaszi és őszi szezonban sem kerülnek el a meghűléses betegségek, ha nem fordítasz gondot az immunrendszered támogatására, aminek része kell, legyen a helyes táplálkozás, a szükségszerű étrend kiegészítés és az elengedhetetlen testmozgás! Válassz valami könnyű sportot, amit élvezel, és amivel mindig mozgásban tarthatod magad!

Szűz

Hajlamos vagy túlzásba vinni az egészséges élet hajszolását. Ha a fejedbe veszed, hogy új táplálkozási irányzatot próbálsz ki vagy új sportba kezdesz, azt túl szigorúan veszed. A tudatosság jó dolog, de az egészséges életmód folytatásánál is törekedni kell az egyensúlyra. A sok munka és a káros szenvedélyek mellett pedig lehet, hogy nem tudnak olyan jól érvényre jutni a törekvéseid. A tavaszi fáradtság téged is elér és ágynak is dönthet. Okosan vágj bele az életmódváltásba és próbáld meg tartani a tanácsokat, így egész évben energikus maradhatsz!

Mérleg

Az év elején eléggé leharcolt és beteges leszel, de ez a tavasz kezdetére megváltozik és visszatér beléd az élet. Az egészséget és az energikusságot, azonban nem szabad készpénznek venned, mert az, hogy mindent összeeszel és szemernyi időt sem fordítasz a testmozgásra, később megbosszulhatja önmagát. A jövő évtől próbálj meg tudatosan odafigyelni ezekre a dolgokra és az egészség is a te oldaladon áll majd. Lelki problémáid is nagyban befolyásolhatják a fizikai állapotodat, ezért érdemes valamilyen pozitív gondolkodásra serkentő gyakorlatot elsajátítanod, mint az agykontroll vagy a meditáció.

Skorpió

A munka nagyon fontos része az életednek és igyekszel minél nagyobb sikereket elérni életed ezen területén. Ez jól is van így, de ne feledd, hogy soha nem szabad, hogy ez a testi egészséged kárára menjen. A túlzott stressz sosem jó barátunk és a derék és váll fájdalom mind fizika, mind lelki teher jele is lehet. Ne hagyd ezeket figyelmen kívül. Ne hanyagold el a hobbijaidat, amelyek segítenek kikapcsolni és energiával töltenek fel. Erre nagyon is szükséged van, ha jól akarsz teljesíteni az évben. Okosan hozd egyensúlyba a munkát és a kikapcsolódást és meglátod, hogy a tested is meg fogja hálálni.

Nyilas

Ha az életedben jól alakulnak a dolgok, akkor az egészséghez való hozzáállásod is rendben van. Ilyenkor odafigyelsz a táplálkozásra és a megfelelő testmozgásra. A topon vagy. Viszont ha valamilyen magánéleti vagy munkahelyi kudarc ér, könnyen feladod ezeket és romboló szokásokhoz nyúlsz. Ezek a túl jó és túl rossz időszakok a szervezetedet is megviselik. Próbáld meg fenntartani a pozitív hozzáállásodat a nehéz időszakokban is és inkább sporttal túllendülni rajtuk. A kevés alvás szintén árt az egészségnek, ezért ne hajszold magad a munkába, mert az könnyen megbosszulja magát. Ha szükséges, beszélj valakinek a gondjaidról, már azzal lehull egy teher a válladról.

Bak

Hajlamos vagy már csak akkor odafigyelni a tested jelzéseire, ha komoly problémára hívja fel a figyelmedet, így gyakran előfordul az új esztendőben, hogy orvosnál kötsz ki. Nem hagyhatod figyelmen kívül ezeket a dolgokat, mert a megfelelő megelőzési technikákkal elejét vehetnéd a sok bosszúságnak. Figyelj oda az immunrendszered erősítésére, a helyes táplálkozásra és a kellő testmozgásra. Ezek mind az egészségedet támogatják és ahelyett, hogy az orvosnál töltenéd az idődet, fordítsd az hasznosabb dolgokra az életedben. Ne mindig a lustálkodás legyen a kikapcsolódás.

Vízöntő

Az év kezdete nem indul túl pozitívan, mivel egy nehezebb időszakot hagytál a hátad mögött és ennek az utószele még érezhető. Ez a kedvedet is nagyban befolyásolja és hajlamos vagy ilyenkor megfeledkezni az normál étkezésről, aminek a negatív hatása sem marad el. Ha azonban ezt az időszakot teljesen képes vagy elengedni, a kedved is visszatér a régi kerékvágásba és sokat jársz el szórakozni, sok programon részt veszel majd. Ne feledd, hogy ilyenkor sem szabad túlzottan kimerítened magad sem az éjszakai kimaradásokkal sem a káros szenvedélyeknek való hódolással.

Halak

Ha komoly fizikai tüneteket észlelsz, ne vedd félvállról, hanem menj el orvoshoz, hogy kiderülhessen az ok. Ha viszont semmi konkrét okot nem találsz, akkor érdemes számba venni a lehetőségét annak, hogy valamilyen lelki probléma a tünetek okozója. Ez nem lenne meglepő, hiszen nagyon érzékeny típus vagy és a lelki gondjaidat hajlamos vagy a szőnyeg alá söpörni. Lényeges, hogy foglalkozz ezekkel a problémákkal és kezeld őket, így a tüneteket is megszüntetheted. A testmozgás mindig jót tesz. Válaszd a neked megfelelőt. A jóga és a meditáció pedig kiegészítésnek mindig jó választás.

forrás: tudasfaja.com

Hirdetés


Hirdetés betöltése...