Így változott meg 6 év alatt annak a nőnek szemszíne, aki nyers vegetáriánus étrenden él


Hirdetés


Carly Fraser egy idegtudományokból diplomázott fiatal nő, aki egy komoly, egészséges életet népszerűsítő weboldalt működtet már évek óta. Jelenleg a kanadai Winnipegben él, és eltökélt küldetése, hogy segítsen inspirálni és motiválni az embereket, hogy kritikusan gondolkozzanak azzal kapcsolatban, hogy milyen ételeket fogyasztanak, hogy megtalálják az egyensúlyt a táplálkozás és az életmód között. Sokaknak segített, hogy újra kapcsolatba kerüljenek a saját testükkel, és megtanulják szeretni önmagukat a megfelelő étkezési szokások és a természetes élet révén.

Számos alkalommal kérték, hogy ossza meg annak a történetét, hogyan változott meg a szeme színe, miután közel 6 éve nyers vegetáriánus táplálkozást folytat.

Íme a történet.

Mielőtt elkezdtem a nyers étkezést, a szemeim sötétzöld árnyalatúak voltak, néhány barna folttal az egyik szememen. Jelenleg nagyon világos szürkés-kék egy kis zöld árnyalattal, és egy barna gyűrűvel az íriszem körül. Hogy miért történt ez? Szerettem volna megtudni, úgyhogy egy kicsit mélyebbre ástam.

Talán azzal kezdeném, hogy valószínűleg furcsán hangzik a legtöbb ember számára, aki ezt olvassa. Csak azért, mert a szemem színe megváltozott, még nem jelenti azt, hogy nem szerettem a korábbi színét. Ez a cikk nem a különböző színű szemeket akarja megítélni, csak egyszerűen elmagyarázni az átmenetet a szemem színében azóta, hogy elfogadtam a nyers, növényi alapú életstílust.

 A nyers vegetáriánus életmód előtt
 A nyers vegetáriánus életmód után

Szóval, miért változott meg a szemem színe?

A szem nem csak egy ablak a lélekre, hanem ablak arra is, hogy mi folyik odabenn. A szemünk színe, tisztasága és világossága közvetlenül tükrözi, hogy mennyire tiszta belül a szervezetünk.

Dr. Morse egy méregtelenítő specialista, mega-gyógyító, aki a több mint 250.000 kezelt páciense körében 85 százalékos gyógyulási arány ért el, és mint iridológus egy videó sorozatot készített arról, hogy a nyers étrend valóban képes megváltoztatni a szem színét.

Az íriszdiagnosztika a szivárványhártya (a szem színes része) tudományos vizsgálatán alapul. Mint a jelölések egy térképen, az írisz megmutatja a fizikai kondíciót, az egészségügyi kockázatokat, a különböző szerveket érő kihívásokat és erősségeiket. Ha megnézzük például az alábbi ábrát, akkor láthatjuk, hogy mindkét szem felső negyede összefüggésben van az agy egészségi állapotával (konkrétan a nagyaggyal és a kisaggyal), illetve a szem legbelső köre az emésztéshez kapcsolódik (a gyomor, a vékonybél, vastagbél és a végbél).

A pupilla körüli sárgás szín a fő mutatója annak, hogy mennyire toxikus a szervezet, így a kevesebb sárga alacsonyabb toxicitást jelent, a több sárga viszont magasabb értéket.

Ha belegondolunk, hogy mennyi méreganyagot és milyen dolgokat fogyasztunk naponta, azt valójában a szemünkön keresztül látjuk a szervezetünkben. Amikor fiatalabb voltam, tizenévesként sok csipszet, cukorkát, édességet, pizzát és egy rakás egyéb gyorsételt ettem. Anyukám mindig házias ételeket készített, de ezekben sok volt a zsír, és nem voltak olyan egészségesek, mint amire a szervezetemnek szüksége lett volna. Komoly emésztési problémáim voltak, és 8 évesen túlsúlyos lettem egészen 15 éves koromig.

Az egészségünk a vastagbélben kezdődik, és ha olyan élelemiszereket fogyasztunk, amelyek növelik a méreganyagokat a szervezetben, akkor nyersen fogalmazva “bedugul”. Amikor a dolgok nem mozognak hatékonyan és székrekedésünk lesz, akkor a méreganyagok felhalmozódnak a vastagbélben a nem megfelelő ürítés következtében, és a szemünk közvetlenül is tükrözi ezt a hatást.

Amikor áttértem a nyers, növényi alapú étrendre, az emésztésem javult, és az irritábilis bél szindróma tüneteim teljesen elmúltak. Még több rosttal kiegészítve a felesleges mérgező hulladékok kiöblítése érdekében, illetve a megfelelő élelmiszerek kombinálásának megtanulása nagyban hozzájárult a gastrointestinális traktus működésének javulásához. Ahogy a testem meggyógyult a nyers élelmiszerektől, a szemem a sötét zöldesbarna színből sokkal világosabb kék-zöld árnyalatúvá vált. A szemem fehérje is jelentősen kitisztult, ami egy másik komoly árulkodó jele az egészségnek.

Nem csak a szemem színe változott meg, hanem a különböző rostok is az íriszemben, és a folt a szememben teljesen eltűnt. Azért az megjegyzem, ha valaki túlsúlyos és kék a szeme, nem jelenti szükségképpen, hogy egészséges. Nem csupán a szín a fontos, hanem a rostok formája is. A szem egyes területei tartalmazhatnak sárgás bevonatot, ami a kénsav szintjét jelezheti a szervezetben, illetve a szervek és mirigyek savasodását. Egyes embereknél ez a sárga szín a teljes íriszt lefedi, amitől a szem barna vagy mogyoró színű lesz, miközben a szemük valódi színe alatta zöld vagy kék.

Ennek a történetnek az a tanulsága, hogy minél tisztább valakinek a szervezete, annál tisztábbak a szemei, és annál jobban fogja érzeni magát. Még mindig hihetetlennek tartom, hogy ténylegesen megváltozott a szemem színe, de valójában nem meglepő. A szem közvetlen visszatükröződése az egészségnek, és miután 6 éve nyers ételeket fogyasztok, csak azt tudom mondani, hogy elértem azt a szintet, amiről soha nem gondoltam, hogy lehetséges.

Nem csak a szemem boldogabb, de én is boldogabb vagyok! A szemem valószínűleg tovább változik (ahogy egyre kékebb lesz), de addig is bízom a folyamatban és lehetővé teszem a testem számára, hogy a régi dolgokat méregtelenítse és megáldjon az újjal.

Carly Fraser

Az alábbi videókban Dr. Morse a szem egészségéről beszél.

 
 
 
 
 
 

Hirdetés


Hirdetés betöltése...