Hogyan végezzük a gyógyító kéztartásokat?


Hirdetés


Általános tudnivalók a gyógyító kéztartások végzéséhez

A mudrákat egy külvilágtól elszigetelt helyen, szép és kellemes környezetben, lehetőleg a természetben, vagy jól kiszellőztetett szobában végezzük. Ha tehetjük, keressünk fel olyan helyeket, ahol a földfelszínt láthatatlan energiavonalak hálózzák be, s amelyek metszéspontjain elektromagnetikus erők összpontosulnak (őseink ilyen Ley-vonalakmentén végezték szertartásaikat, később egyes templomok is oda épültek). Magyarországon több testi-lelki feltöltődést, energiaharmonizáló, öngyógyító erőket aktiváló kirándulóhely ismert. (Zánka közelében a Hegyestű-hegy, Pilisszentkereszttől északra a Rám-hegy, a Ferenczy-szikla, Gyula, Szentendre, Bükkszentkereszt, Dobogókő, Lenti, Százhalombatta, Bélapátfalva, Bélkő, Esztergom, Tata, Szentes, a püspökladányi Boldogasszony halom, a kunágotai Cikó-domb. A mudrák felvételére legalkalmasabb hely a tápiószentmártoni Attila-domb, ahol a földmélyi geomagnetikus és a földfelszíni elektromagnetikus energiák olyan erőterekbe rendeződnek, amik öngyógyító folyamatokat indítanak be (elsősorban mozgásszervi, reumatikus problémák, vesebetegségek, izomfeszültségek, görcsök, emésztési problémák, anyagcserezavarok, garat-és hangszalagproblémák, petevezeték- és méhbetegségek, isiász, fogfájás, fülfájás, alvászavarok esetén kiváló fájdalomcsillapító és sejtszintű gyógyító hatása miatt).
Az irodában, munkahelyen, utazás közben felvett kéztartások is hasznosak lehetnek, ha egészségügyi problémánkat azonnal orvosolni szeretnénk. Egy dologra figyeljünk ilyenkor: semmi sem vonhatja el figyelmünket a mudra szertartásának lefolyásakor, kerüljük a kívülállók szemeit és negatív gondolatait.
A mudrákat a nap bármely szakaszában gyakorolhatjuk. Legmegfelelőbb időpont reggel (ébredés után) vagy az esti órákban. A mudra megelőzheti a meditációt, mert koncentráltabb, ellazultabb állapotba hoz.
Egy mudrát egy alkalommal 7, 10, vagy 12 percig tartsunk ki. A nap folyamán ismételhetjük őket.
Naponta 2-szer (reggel, este) végezhetünk egy kéztartást. Egy nap több kéztartást is alkalmazhatunk. Ügyeljünk arra, hogy egy szervrendszerre ható kéztartásokból alakítsuk ki napi ujj-jóga gyakorlatsorunkat. Akut és krónikus problémák esetén 2-3 hétig javasolt egy adott problémára ható mudra napi 2 alkalommal való végzése. A kéztartásoknak semmilyen mellékhatása nincs.
Fontos! Kezelés közben mindig a kézpóz által felszabadított öngyógyító energiákra koncentráljon, és ne a betegséggel járó tünetekre, fájdalomra figyeljen! Ne kezeljen egymás után (rövid időn belül) több problémát! Hagyjon időt a testének, hogy a kapott ingert, bioinformációt feldolgozza! Ne legyen türelmetlen, ha a várt gyógyulás nem következik be azonnal. Vannak olyan pozitúrák, amelyeknél a kezelés utáni napon válik érezhetővé a hatás. Egy póz kitartásának időtartama egyénenként változik, és függ a kezelt személy életkorától és erőnlététől is. Idősebbek rövidebb ideig végezzék a megterhelőbb kéztartásokat.
Fontos! Ha úgy érzi, hogy a kézpózt nagy erőfeszítésébe kerül kitartani, és szeretné már abbahagyni, azonnal fejezze be azt! Ha szervezete jelzi, hogy a további inger-információt, energia-csomagot nem tudja felvenni, feldolgozni, akkor hagyja abba a gyakorlatot.
Terhesség esetén lehetőleg ne csináljon kéztartásokat, vagy beszélje meg a kezelőorvosával!
A mudrák felvétele előtt vegye le egész testéről az ékszereket, mert zavarja az energiaáramlást!
A mudrákat állva, fekve, térdelve (a gát a sarokhoz ér), vagy ülve végezheti.
A betegségekre a legerősebben az ülve és térdelve végzett mudrák hatnak.
4 alapkövetelmény betartása szükséges a mudrák kitartása során:
Ha felvette a kézpózt, akkor tartsa stabilan, biztonságosan!
Legyen mozdulatlan!
Kerüljön minden erőfeszítést, erőlködést! Ne erőből nyomja össze ujjait, hanem lágyan!
A mudrák közben kezeit és lábait soha ne tartsa keresztben, mert megtöri az energiaáramlást!

A mudrák és a megerősítések

A mudra, a légzésritmus, a vizualizáció, a mantra, a megerősítés, a tudatos tudat, a tudatalatti, a tudattalan és a Kozmikus Tudat programozásának egy-egy módja, az univerzum legfőbb törvénye, a testi, lelki, szellemi átviteli törvény alapján működik.
Az átviteli lehetőségek száma 16. Mind a 4 világról, mind a 4 világra hathatunk a tudat megfelelő részét programozva:

1. A mudra önmagában végezve a testi energiák cseréjéért, a fizikai test és az energiatest /éterikus test/ megtisztításáért felelős. Az éber tudatot befolyásolja.
2. A mudra a vizualizációval vagy a légzés szabályozással együtt a testi és lelki energiák cseréjét végzi, a tudatalattit programozza.
3. A mudra a mantrával együtt a testi és teremtő-akarati energiák tranzakcióját irányítja, a tudattalant programozza.
4. A mudra a megerősítéssel együtt a testi és gondolati energia cseréjének lebonyolítója, a Kozmikus Tudatot programozza.

Miközben a mudrákat és megerősítéseket teljes hittel és kitartó akarattal alkalmazzuk, ne felejtsük el az univerzum legfőbb ide vonatkozó szabályait:

a. A gondolat/megerősítés mindig felülír bármely szót (mantra) vagy tettet (mudra)!
b. A szó (mantra) erőt ad bármely gondolatnak (megerősítés) vagy tettnek (mudra)!
c. A tett (mudra) formát ad bármely szónak (mantra) vagy gondolatnak (megerősítés)!

A mudrák és a mantrák

A mantrák olyan erőképletek, hangminták, amelyek ellazítják a testet, megtisztítják az érzelmeket, gondolatokat, spirituális erejükkel transzcendens élményhez juttatnak, s olyan szellemi térbe emelnek, ahol lehetővé válik a betegséget okozó negatív gondolat- és érzésminták eltörlése, a tudattalan új gondolatmintákkal való programozása.
A szanszkrit nyelv fény-nyelv, ezért maghangjai, szavai (rezgésképletei) együttrezegnek az univerzális tudattal. Minden szervnek megvan a bidzsa-mantrája, maghangja, amelyet a kéztartás alatt különbözőképpen rezegtethet. Hangosan kiejtve megemelheti vele a rezgésszintjét, harmonizálhatja energiatestét (éterikus test), pszichoenergetikai információt, gyógyító energiát juttathat sejtjeihez, felébresztve bennük azt a létezésünk mögötti információs mintát, amely a Kozmikus Tudat Első Rezgése, a Teremtő Ige óta minden teremtményben azonosan kódolt.
A mantra félhangosan kimondva az asztráltest csakrarendszerét aktiválja, pszichikai és pszichomentális erők, képességek, tulajdonságok energiamintáit teremti meg.
A mantrákat hang nélkül (némán, csak ajakmozgással) artikulálva enyhítheti a mentális problémákat, megnyugtathatja a testét és az elméjét, és megemelheti tudatszintjét.
A mantrák gondolatban rezegtetve magasabb dimenziókban szólalnak meg, és a spirituális képességek mellett magas szintű megtisztulást, a Legfelsőbb Tudattal való egységet eredményezhetik.

Szerző: Késmárki László: Gyógyító kéztartások I-II. Ankh Kiadó 2012.-2013.

forrás

Hirdetés


Hirdetés betöltése...