Ezért fogyasszunk naponta spirulinát!


Hirdetés


A spirulina az úgynevezett szuperélelmiszerek listáján található, hiszen tele van a szervezet számára szükséges tápanyaggal, sok klorofillt és enzimet tartalmaz, ezen kívül pedig bázikus hatása is van.

A spirulina alga pont azzal látja el a szervezetet, amire szüksége van. Rendszeres fogyasztása által pedig aktiválódik a szervezet öngyógyító képessége, éppen ezért ajánlott számos betegség esetén a csoda alga fogyasztása. Biztosítja a számunka szükséges elegendő energiát, majd rögtön aktiválja a regenerációt és az öngyógyítást is. Mindenik betegségnél a gyógyulás számára legfontosabbat nyújtja: egyensúlyba hozza a szervezetet.

organikus-spirulina-alga-orlemeny

Jótékony hatása van a fertőzésekkel szemben, nagymértékben támogatja és erősíti az immunrendszert. A benne levő káliumsók megakadályozzák a vírusok bejutását a szervezetbe.

A nagy dózisban szedett spirulina képes a komoly allergiás reakciókat is csökkenteni, hiszen megakadályozza a hisztamin-kibocsátást. Emellett pedig megemlíthetjük azt is, hogy napi 2 gramm spirulina szedése által csökkenthetjük a magas vérnyomás kockázatát és a koleszterinszintet is.

A spirulina algának magas antioxidáns hatása van, gátolja az oxidációs folyamatokat, melyek a sejtfalak károsodáshoz vezethetnek. Nagyon sok betegség azért alakul ki, mivel a sérült sejtfal gyulladásos folyamatokat indít be. Ezt megelőzendő tehát, fogyasszunk naponta spirulina algát.

Kutatások bizonyították, hogy magas klorofilltartalma miatt segít a rák kialakulásnak megakadályozásában, vagy a már létező betegség továbbfejlődésének lassításában, megállításában. A klorofill stimulálja a vörösvérsejtek termelődését is, melyek segítik a sejtek oxigén-ellátását is, serkenti az anyagcserét és a sejtek légzést. Mindezen tényezőket figyelembe véve, a spirulina alga fogyasztása nagymértékben hozzájárul a fiatalság megőrzéséhez, és a meggyengült, megöregedett sejtek regenerálódásához is.

Forrás:http://twice.hu/eletmod/ezert-fogyasszunk-naponta-spirulinat

Hirdetés


Hirdetés betöltése...