Ezek az emésztőrendszer leggyakoribb betegségei


Hirdetés


 8_belrendszer
Gyomorfekély A savas kémhatású gyomornedv elroncsolja a gyomor falát. Baktériumfertőzés, tartós idegfeszültség, rendszertelen étkezés, mértéktelen alkoholfogyasztás is okozhatja.
Gyomorrontás Romlott, baktériumokat tartalmazó étel elfogyasztása után alakul ki. Rossz közérzettel, hányással, lázzal jár.
Epehólyag-gyulladás Az epekövek okozzák, amelyek az epevezetéket is elzárhatják. Görcsös fájdalommal jár, jellemző tünete a bőr sárgás elszíneződése.
Hasmenés A vastagbél mozgásának felgyorsulása miatt a bélből kevesebb víz szívódik fel a vérbe, híg széklet ürül. Általában baktériumfertőzés okozza, de idegfeszültség, stresszes állapot is állhat a háttérben.
Székrekedés A vastagbél mozgásának lelassulása miatt ritkább és nehezebb székletürítés. Többek között idegfeszültség, növényi rostokban szegény táplálkozás okozhatja.
Vakbélgyulladás A vakbélhez kapcsolódó nyirokszerv, a féregnyúlvány gyulladásos megbetegedése, amely hasi fájdalommal, lázzal jár. Kezelés nélkül kifakadhat, és életveszélyes hashártya-gyulladást okozhat. Az orvosi beavatkozás során a féregnyúlványt eltávolítják.

Hirdetés


Hirdetés betöltése...