Ez tették az olasz bíborossal, aki szegényeknek ment segíteni!


Hirdetés


Konrad Krajewski bíboros, a szegényeket segítő pápai alamizsnahivatal vezetője leszerelte a villanyórák működését gátoló zárat, és újraindította az áramszolgáltatást Róma egyik, hajléktalan családok által elfoglalt lakóházában, ahol régóta nem fizették a fogyasztást. Krajewski papi szolgálata előtt egyébként villanyszerelőnek tanult.

A korábban üresen álló lakóházat 2013-ban foglalták el hajléktalan családok. Az épületben 450-en élnek, köztük nagyjából száz gyerek. Az áramot azért zárták le, mert a lakóház nem fizetett a szolgáltatásért, és 300 ezer euró, vagyis több mint 100 millió forint tartozást halmozott fel. Az áramszolgáltató észrevette a szolgáltatás újraindítását, a rendőrséget küldte a helyszínre, de a lakók arra hivatkoztak, hogy a bíboros szerelte le az órákat blokkoló zárakat.

A vatikáni alamizsnahivatal közlése szerint Krajewski bíboros tettét az “emberség vezérelte”, miután súlyos helyzettel találta magát szemben. Azt mondták, a bíboros teljes tudatában van beavatkozása esetleges jogi következményeinek. A “szegények bíborosának” nevezett Konrad Krajewski korábban úgy nyilatkozott, Ferenc pápa helyett cselekszik, mivel az egyházfő könnyen felismerhető, ezért nehezen hagyhatja el a Vatikánt.

(MTI), Fotó: Laurent EMMANUEL / AFP

Hirdetés


Hirdetés betöltése...