Ez a szín képes megváltoztatni az életed!


Hirdetés


Már az ókorban is használtak az emberek színterápiát különböző betegségek esetén, a beteg állapotának javítására. Ez bármennyire is furán hangzik, már kutatásokkal bizonyított állítás. De mire is lehet “használni” a színeket?

Természetesen szervi betegségeket ezzel gyógyítani nem lehet. Azonban a színek által, a testet, lelket befolyásoló pozitív hatások, segíthetnek a gyógyulásban!

Nézzük meg a színeket, konkrétan:

A KÉK, biztonságot, nyugalmat, bizalmat sugároz. Nem véletlenül van a rendőröknek, és pilótáknak kék egyenruhájuk. Kék színű szobában, csökkenhet a vérnyomás, javulhat az étvágy, és nyugodtabbak is lehetünk!

A PIROS, melegséget, energiát sugároz. Ha piros színű ruhát veszel fel, motiváltabbá, rámenősebbé válhatsz, illetve serkenti a szövetek regenerálódását.Autógyártók, előszeretettel használják a piros színt, mert az “kalandot”, maga biztonságot, közvetít.

A ZÖLD az egyik legnépszerűbb szín, egészségesek, fiatalok, energikusak és újjászületettek leszünk tőle. Éppen ezért az orvosi egyenruhák általában zöldek, és sok kórházban találni zöld színű dolgokat, anyagokat. A természet legnagyobb része zöld színű, ezért ha fel akarsz frissülni, csupán ki kell menned a természetbe.

A SÁRGA boldogságot, optimizmust és remény jelent. Sárga a nap és számos virág színe is. Több tanulmány már rámutatott arra, hogy azok a páciensek akik sárga virágcsokort kapnak hamarabb gyógyulnak fel. Próbáld ki ezt, ha legközelebb beteg látogatóba mész.

Frank Sinatra kedvenc színe, a NARANCSSÁRGA feltölt energiával. Ez a szín felkelti az érdeklődést, ezért használják legtöbbször a mentőmellényeknél és a figyelmeztető tábláknál. Azok akik partner nélkül mennek bulizni viseljenek narancssárgát, így könnyebben felkeltik a figyelmet másokban.

A FEKETE a gyász, bánat és a depresszió színe. Minden bizonnyal a fekete nem ad kellemes közérzetet, ennek ellenére sokan szeretik a fekete színt és sokan öltöznek feketében, mert erőt sugároz, illetve egyfajta “távol tartásra” ösztönzi a körülötted lévő embereket. Nos ez néha lehet jó hatással a lelki, testi állapotodra.

Nyugodt szeretnél lenni és örülni szeretnél az élet apró örömeinek ? Viselj akkor FEHÉR színt, mert z pedig ártatlanságot és tisztaságot jelent.

Hirdetés


Hirdetés betöltése...