Észrevettük a ma érkező 2018CB aszteroidát, de csak pár napja! Aggódnak a tudósok! Nem elég biztos a megfigyelő rendszer!


Hirdetés


A 2018 CB elnevezésű kisbolygó meglehetősen közel,  kb 70 000 kilométerre fog elhaladni mellettünk – írja  az IFLScience. Az objektumot közelsége miatt a NASA a potenciálisan veszélyes kisbolygók közé sorolja, de nem kell aggódnunk, az aszteroida nem fog becsapódni a  bolygónkba. Az égitest magyar idő szerint február 9-én 22:44-kor lesz majd a legközelebb. Az égitest egy Apollo-típusú aszteroida. A családba nagyjából 8000 földközeli objektum tartozik, melyek közül 1500-at tartanak számon potenciálisan veszélyes kisbolygóként.

Azonban ez az “eset” azért különlegesebb az eddigieknél, mivel az említett kisbolygót, mindössze csak néhány napja fedezték fel! Február 4.-én. Ez így már valóban ijesztő, és bizonyítja a csillagászok aggodalmát, hogy a Föld országainak többet kellene költeni, komolyabban kellene venni az űrből érkező fenyegetéseket, hisz bármennyire is fejlett ma már a előrejelző technológia, még mindig nem elég megbízható. Ha egy ilyen méretű aszteroidát csak ilyen későn veszünk észre, esélyünk sem lesz a Föld megmentésére, ha az keresztezi a bolygónk pályáját…

Hirdetés


Hirdetés betöltése...