Epekő betegség kezelése vadcikóriával!


Hirdetés


Már az egyiptomiak is bíztak a katángkóró, más néven vadcikória gyógyító erejében. Az égszínkék virág szirmait csak akkor nyitja ki, amikor süt a nap.

Epekő, vesekő is feloldódik, ha rendszeresen fogyasztjuk a teáját.  A napsütötte réteken mindenütt megtalálható kék virágot nagy mennyiségben már az 1700-as évek végétől termesztik, és cikória vagy német kávé néven kávépótlásra és sörfestésre is használják.

A levelében, gyökerében, és virágos szárában lévő hatóanyagnak köszönhetően máj- és epebetegség, sárgaság esetén kiváló gyógyító szer, teájának rendszeres fogyasztása segíti az epekövek oldását és az epehomok eltávolítását. Kiváló gyomorerősítő, emésztésserkentő. Cukorbetegek teakeverékének alapanyaga, keserűanyag-tartalma révén. Mivel vasban, rézben és kalciumban gazdagok a levelei, azok forrázatával belsőleg vérszegénység et gyógyítathatunk.


Külsőleg is kiváló gyógyír különböző bőrbetegségekre, ekcémára.A népi gyógyászatban vesekő, húgyúti gyulladások kezelésére használták, valamint étvágytalan, sápadt gyermekeknek adták.

Tea elkészítése:
Egy kávéskanálnyi szárított és aprított gyökeret csészényi vízben 5-10 percig főzünk, 15 percnyi állás után leszűrjük. Naponta 3-4 alkalommal édesítés nélkül fogyasztjuk.

forrás: noinetcafe.hu

Hirdetés


Hirdetés betöltése...