Egy hónapig minden nap gyömbért fogyasztottam. Elmesélem mi történt a testemmel, hihetetlen!


Hirdetés


Ételek ízesítésére már egy ideje egyre többen használnak gyömbért, azonban már kevesebben tudják, hogy a különleges ízén túl, a gyömbérnek fontos egészségügyi hatásai is vannak. Fedezzük fel, milyen betegségekre lehet gyógyír a gyömbér, és próbáljuk ki.

Ha valaki eddig nem használt gyömbért, most itt az ideje, hogy kipróbálja, és rendszeresen alkalmazza, nem csak különleges íze miatt.

minden-nap-gyömbért-ettem

1. Megkönnyíti az emésztést

A gyömbér serkenti az emésztést, és enyhíti a tápcsatorna irritációt, gyulladást. Serkenti a nyálelválasztódást, és ezáltal akadálymentessé teszi az emésztést.

2. Hányinger ellen is kiváló a gyömbér

Vírusok, fertőzések okozta hányinger, terhességi, utazási vagy kemoterápia okozta rosszullét ellen kiváló enyhülést nyújthat a gyömbér. Rágcsáljunk el egy darab friss gyömbért, vagy igyunk meg egy csésze gyömbérteát, és rögtön megszűnik a problémánk.

3. Fájdalomcsillapító

A gyömbér 25%-al csökkenti az izomfájdalmakat, enyhíti a gyulladást, és az izomláz tüneteit.

4. Gyulladáscsökkentő hatása van

Ha rendszeresen fogyasztunk gyömbérfőzetet, megszünteti a szervezetben jelenlevő gyulladásokat

Hogyan készítsünk gyömbérteát?

Tegyünk oda főni kb. másfél csészényi vizet, majd amikor elkezd forrni adjunk hozzá két evőkanál reszelt gyömbért. Főzzük 5 percig, majd vegyük le a tűzről, és fedjük le. Hagyjuk állni tíz percig, szűrjük le, és édesítsük egy kevés mézzel.

Figyelmeztetés! 

Semmiképp ne használjon fel 4 grammnál több gyömbért naponta, mert a túlzott gyömbérfogyasztás negatív hatásokkal bír, mint a gyomorégés, és a gyomorforgás. Amennyiben veseköve volt és gyógyszeres kezelés alatt áll, vagy vérhígító gyógyszert szed.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés


Hirdetés betöltése...