Borzalma kánikula lesz a héten, készüljön fel!


Hirdetés


Visszatér a kánikula

Kedden az ország középső és déli területén a napi középhőmérséklet meghaladhatja a 25 fokot, tíz megyére adtak ki figyelmeztető előrejelzést hőség miatt.

Szerdán fokozódik igazán a helyzet:

AZNAP MÁR AZ EGÉSZ ORSZÁGBAN RIASZTÁS LESZ ÉRVÉNYBEN HŐSÉG MIATT. AZ ORSZÁG KELETI RÉSZÉN ELSŐFOKÚ, MÍG AZ ORSZÁG NYUGATI RÉSZÉN MÁSODFOKÚ RIASZTÁST ADTAK KI.

Figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés

Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Jön a harmadik hőhullám

Az Időképen Hermann Dóra meteorológus azt írja, keddtől erősödik a felmelegedés, kezdődik a harmadik hőhullám.

A mérsékelten meleg, felhősebb hétkezdet után forró, száraz napok jönnek. Keddtől erősödik a felmelegedés, csupán az Északi-középhegységben maradhat 30 fok alatt a csúcshőmérséklet. Kevés felhő lesz felettünk, jelentéktelen zápor legfeljebb északkeleten alakulhat ki

– írja a meteorológus, hozzátéve: szerdán és csütörtökön hőségre, tűző napsütésre kell készülni, ezért a déli órákban, 11 és 15 óra között ismét nagyon erős, extrém erős szintet érhet el az UV-sugárzás. Ez azt jelenti, hogy akár 15-20 perc alatt leéghet a bőrünk.

A harmadik hőhullámot a jelenlegi számítások alapján egy pénteken érkező hidegfront zárja majd, estétől heves viharok, kiadós csapadék érkezhet. Északnyugaton már mérséklődhet a hőség, az ország többi részére hétvégén érkezik meg a felfrissülés – teszi hozzá Hermann Dóra.

(Borítókép: Felfújható kerti medencében hűsíti magát egy férfi a hőségben Rákospalotán 2021. június 19-én. Fotó: Máthé Zoltán / MTI)

Hirdetés


Hirdetés betöltése...