Az ital, mely tisztítja a májat, javítja a látást és serkenti a hasnyálmirigy működését


Hirdetés


Hogy mióta esszük, senki nem tudja pontosan, de sokak szerint õsidõk óta… mindenesetre elég régóta ahhoz, hogy biztos tapasztalataink legyenek a hatékonyságáról. 

Mint az ABC – ezek a vitaminok mind megtalálhatóak a répában. A-vitamin, ami véd az UV sugárzástól is, B, mint béta karotin, ami segít bronzbarnára színezõdnie a bõrünknek és egyben erõsíti immunrendszerünket, valamint hihetetlen jó hatása van a szemünkre. C, mint C-vitamin, amirõl most nem beszélnénk, hisz az egy külön csoda. 🙂

Ezen kívül értékes ásványi anyagokat tartalmaz. Pont azokat, amikre akkor van a legnagyobb szükségünk, ha fáradtnak vagy gyengének érezzük magunkat. Akár egy fárasztó nap végén, akármikor, ha stressz ér – õ segít regenerálódni.

Nekünk, nõknek kifejezetten fontos, hiszen segít leküzdeni a vérszegénységet és lassítja az öregedést.

Összetevõinek köszönhetõen, lassítja a bõr korai megereszkedését, ráncosodását. Hozzájárul a hám és csontképzõdéshez is, amire már a 30-as éveinktõl érdemes odafigyelnünk.

Milyen az íze?

Ezt mindenki tudja, és ha nem szereted önmagában, bármikor ízesítheted egy kis mézzel, ami jól harmonizál vele – és a cikk végén kapsz egy ajándék-receptet is, amit muszáj kipróbálnod!

Mire jó még?

A bennük lévõ karotinoidoknak és flavonoidoknak erõsantioxidáns, gyulladáscsökkentõ, és kedvezõen hat a rák kialakulásnak megelõzõzésére. Orosz tudósoknak köszönhetõen kivontak belõle egy olyan alkotóelemet (daucarin), mely értágító hatásúMájbetegségekre ma is alkalmazzuk, de mérgek ellenszereként használták már a római idõkben is. A görög Hippokratész gyomorerõsítõnekajánlotta. Sulforafant tartalmaz, ami segíti a rákos sejtek pusztításáért felelõs enzimeket.

catsrepa.jpg

Nem hízlal, vitalizál!

Alacsony energiaértéke miatt bármilyen diéta közben is fogyasztható. Kimondottan ajánlott szív- és keringési betegségekben szenvedõknek is. Hatóanyagainak köszönhetõen részt vesz a szabad gyökök károsító hatásának megakadályozásában. A népi orvoslás vizelethajtóként is alkalmazza. Nem terheli emésztõrendszerünket, de a sok rostnak köszönhetõen tisztítja azt.

Szervezetünk kb. 15 perc (!) alatt fel is szívja.

Turmixolj!

A sárgarépalevet bátran keverhetjük más zöldségekkel (cékla, uborka, retek) a változatosság kedvéért, vagy egy különlegesebb íz elérése érdekében. Ha szükséges, tegyél hozzá szénsavmentes vizet.

Hol lehet kapni?

Ez ugye nem is kérdés. Mindenhol! De milyet vegyél? Figyelj oda, hogy ha lehet, bio legyen, hiszen az a legjobb minõségû, így a leghatékonyabb is. A kúrát egyszerre csak egy hónapig csináld, mert utána elkezdhet sárgulni a bõröd. 40-50 nap szünet után elölrõl kezdheted.

És íme, az ajándék-recept:

reszelj le tetszõleges mennyiségû répát (vagy turmixold össze), ehhez keverj összetört fokhagymát (sokat) és majonézt. Hûtõbe be – egy óra múlva fogyasztható. Isteni csemege pirított rozskenyéren egy nyári estén (vagy akár reggel, ha nem mész emberek közé pár óráig :)). Gyorsan kész van és kicsattan(sz) az egészségtõl! 

Tipp: igyál napi 1 pohár (1-2 dl) répalevet egy hónapon keresztül! Finom íze miatt szeretni fogod, jótékony hatása miatt pedig még jobban fogod szeretni! 🙂

Hirdetés


Hirdetés betöltése...