Az amerikaiak puszta kézzel legyőznének egy gorillát, elefántot, oroszlánt :) Legalábbis van aki ezt hiszi! :)


Hirdetés


Ha valaha is “álmodoztál” már arról, hogy megmented a családodat, szerelmedet mondjuk egy támadó vadállattól, akkor abban azért biztos vagyok, hogy te kerültél ki győztesen, és hős lettél 🙂

Nos nincs ezzel semmi baj, hisz ez lenne a “legideálisabb” opció, egy ilyen esetben. Erre volt kiváncsi a 2021  -es YouGov  felmérés, ahol angol, és amerikai felnőtteket kérdeztek arról, mit gondolnak arról, hogy mi lenne a tényleges eredmény ha támadó állattól kellene puszta kézzel megvédenie a családját. Mely állatok ellen győzne, és mely állatok ellen veszítene?

Az alábbi táblázatban szerepelnek a válaszok, a kék pötty az angolok, piros az amerikai válaszainak %-os aránya. Röviden a lényeg: 

  • az amerikaik erősebbnek, legyőzhetetlenebbnek gondolják magukat mint az angolok, vagy úgy is fogalmazhatnánk sokkal önelégültebbek, íme egy példa: közülük, 8% azt hiszi, hogy puszta kézzel legyőzhet egy gorillát 🙂  elefántot 🙂 oroszlánt :

A patkányt, és házi állatokkat szinte mindenki legyőzné, így szóltak a válaszok. A nemek bontásában is ugyan ez a helyzet, az amerikai nők erőssebbnek gondolják magukat. A nő-férfi válaszok között pedig a nők gyengébbnek gondolják magukat, ez azért logikus válaszadásnak számít. 

Szóval elképesztő…, az egy dolog, hogy nem tudják hol van Európa, de hogy olyan szinten vannak ismeretanyagban mint egy gyerek, vagy annál is gyengébben, az hihetetlen. Még válaszadóként sem hajlandóak alázatosan válaszolni, mikozben a való életben, lehet egy patkány elől is elszaladnának…

Hirdetés


Hirdetés betöltése...