6 ENERGIAVÁMPÍR-TÍPUS, AKI KÍMÉLETLENÜL KISZÍVJA A VÉRED…


Hirdetés


Kerüld el őket jó messzire, ha nem akarod, hogy teljesen felemésszék energiáidat, és ne kapj tőlük ezért semmit cserébe!

A tehetetlen

Aki folyton azon kesereg, hogy neki soha semmi nem sikerül. Bármibe fog, kudarcra van ítélve. Az ilyen típus ráadásul másokat is folyton arról szeretne meggyőzni, hogy terveik a valóságtól elrugaszkodottak. Könnyen fel lehet ismerni, hisz életében soha semmit nem ért el, sem a magánéletben, sem a szakmájában.

A hibát kereső

Mindig azt várja, lesi, hogy a környezetében élők hibázzanak. Akkor boldog, ha mások balfogásain csámcsoghat. Célja, hogy porig rombolja a többiek önbecsülését. Jellemző rá, hogy semmit nem szeretne kezdeni az életével, hisz olyan nagy benne hibázástól való félelem, hogy kizárólag olyan dolgokba vág bele, amelyek nagyon alacsony kockázattal járnak. Gyakran ő maga alakít ki olyan környezetet, hogy az áldozatait hibára késztesse.

Az irigy

Azokat ejti csapdába, akik már elértek valamit. Azt próbálja elhitetni, hogy bárki, aki sokra vitte, tisztességtelenül érte el a célját. Az irigység vámpírjai sem képesek semmi jót elérni az életben, mivel negatív felfogásuk meggátolja őket bármilyen hasznos dolog létrehozásában. Mivel irigyek és féltékenyek, állandó boldogtalanság a részük, ezért minél több embert a maguk szánalmas szintjén szeretnének tudni.

A konfliktusteremtő

Szándékosan konfliktusokat provokál az emberek között, hogy aztán ő húzzon hasznot ezekből, az “oszd meg és uralkodj elv alapján”. Egyes esetekben, amikor sikerült konfliktust teremteni, a békítő szerepét veszi fel, persze sosem a valódi békítés az igazi célja. Épp ellenkezőleg: addig szeretné konzerválni a számára előnyös konfliktusos állapotot, ameddig csak lehet.

Az arrogáns

Mindenre van válasza, és meg van róla győződve, hogy a helyes vélemény csakis az övé lehet. Ha valaki ettől eltérően cselekszik akkor azt ostobának, szűk látókörűnek bélyegzi. Állandóan nyomul, mindenképp érvényesülni akar, másokra erőlteti az ő saját véleményét (nem érdekli, hogy sokszor hülyeséget beszél és semmi alapja sincs annak, amit mond).

A mártír

Folyamatosan magára irányítja a figyelmet, áldozatként tüntetve fel magát. Megmentőkkel igyekszik körülvenni magát, de senkinek sem engedi, hogy valójában segítsen neki, hisz igazából kedvére való az áldozat szerep. Élethelyzetükért a társadalmat, kollégáikat, családtagjaikat hibáztatja, és folyamatosan bizonyítékokat gyűjt arra, hogy őt orvul kihasználják, semmibe veszik, megbántják. Így akarja kizsarolni a törődést, magához láncolva a jó szándékú embereket.

forrás: tudnodkell.info

Hirdetés


Hirdetés betöltése...