3 vitaminbomba télre!


Hirdetés


Ezekben a hónapokban a sztárgyümölcs mindenképp a narancs, a mediterrán térségben termő gömbölyded gyümölcs igencsak jó vitamin- és rostforrás, de mindemellett még van olyan gyümölcsök, amelyekről az utóbbi időben talán kicsit megfeledkeztünk, noha nagyszerű vitaminpótlók. Íme három belőlük.

 

A vérnarancs

Ez a narancsféle kiválóan megvéd az emésztőszervi, illetve felső légúti tumorok kialakulása ellen. Természetesen igen gazdag C-vitaminban, és a rostjai is nagyon egészségesek. A vérnarancs fogyasztása megakadályozza a zsírok lerakódását is, így a keringési rendszert is karbantarthatjuk, ha rendszeresen, legalább heti négy alkalommal fogyasztunk a gyümölcsből. Kifacsarva is finom ital készíthető belőle, de a húsát is felhasználhatjuk gyümölcssaláták készítéséhez.

Kelkáposzta

Ugyan ez zöldség, de nagyszerű vitaminbomba található meg benne. Rengeteg A- és K-vitamint tartalmaz, de a C- és B-vitaminok mennyisége sem elhanyagolható. Télen remekül lehet tárolni, hiszen bírja a hideget és az is érdekes, hogy kalcium is van benne.

Vörösáfonya

Rendkívül gazdag A-, B-, C- és E-vitaminokban, ráadásul antioxidáns tartalma is magas, amivel védekezhetünk a daganatos megbetegedések kialakulása ellen. Emellett rengeteg nyomelemet is tartalmaz, segít a húgyúti fertőzések kialakulásában, de talán ennél fontosabb, hogy a szívinfarktus és az érelmeszesedés ellen is hatásos.

 

 

Forrás:http://twice.hu/eletmod/3-vitaminbomba-telre

Hirdetés


Hirdetés betöltése...