22 dolog amire nincs szükséged, mégsem engeded el. Tedd meg most!


Hirdetés


Az élet tele van kötődésekkel. Ahogy egyre jobban telik az idő, úgy egyre több dologgal kapcsolatban alakulnak ki kötődések. Egyre nagyobb lesz a zsákod, amiben relikviák vannak a múltból, és egyre több tapasztalat és a belőlük levont következtetések. A teher, amit cipelünk egyre súlyosabb lesz minden tovaszálló évvel, és egy idő után arra eszmélünk fel, hogy már nem tudjuk milyen érzés a súlyos teher nélkül járni.

 

Annyi dologhoz kezdünk el kötődni, hogy hamarosan rádöbbenünk, hogy a szabadsághoz való természetes jogunk nem más mint egy illúzió. Emberekhez kötődünk, véleményekhez, mesterkélt dolgokhoz, mint az idő és a pénz. Úgy érezzük majd, ahogy egyre több absztrakt dologhoz kötődünk, hogy az élet a mellettünk levő dolgokban van ne pedig önmagunkban. Megbízhatatlan emberekhez és kézzelfoghatatlan dolgoktól várjuk a boldogságot, és csodálkozunk, hogy nem kapjuk meg.

Valami amit a tibeti papok megtanítanak neked az, hogy a boldogság a szűkösségből fakad. Kevesebb kötődéssel érhető el a nagyobb belső béke mert közelebb vagy önmagadhoz azáltal, hogy a szükségtelen rétegeket eltávolítod. Ahogy az életedet próbálod irányítani el ne feledd, hogy a súlyos tehet amit cipelsz, bármikor letehető. Nem csak boldogabb leszel de felszabadultabb amikor megtanulod, hogyan engedd el azokat a dolgokat amikre valójában nincs szükséged.

Mások véleménye
Az emberek véleményeket fognak mondani rólad addig amíg van levegő a tüdejükben egy szó erejéig is. Tégy magadnak egy szívességet, és ne engedd, hogy elrabolják az idődet.

Szociális Média
A szociális média platformok a legtöbb szívfájdalom oka. Ha nem akarod látni amit a volt barátod/barátnőd posztol, vagy azokat a csúnya képeket amit a barátaid tettek fel rólad amikor csúnyán berugtál, akkor szállj ki ezekből a dolgokból. Meglátod; sokkal könnyebb az élet ezek nélkül.

Idő
Számolni a perceket annyit jelent mint nem a jelenben élni. Ez megakadályoz abban, hogy lépéseket tegyél annak érdekében, hogy egy boldogabb életet élj. Ne az órádban gondolkodj, hanem a vágyaidban.

A megszűnt kapcsolatok.
„Ami történt, megtörtént.” Nincs szükség arra, hogy a volt kapcsolataidhoz vagy partnereidhez ragaszkodj. Olyanok ezek akár egy elkoszolódott szivacs; szabadulj meg tőlük mielőtt még nagyobb piszkot csinál.

Divatok.
A divatok olyanok mint Kim Kardashian; azt hiszed hogy gyönyörű, de ha mindenhol feltűnik akkor már nem akarsz semmi mást, csak hogy elkerüld, hogy ne lásd.

Döntésképtelenség.
Az hogy nem döntesz az életben nyilván sehová nem fog eljuttatni. A padlóhoz szegez az, hogy nem teszed meg a következő lépést. Tégy magadnak egy szívességet és válassz a lehetőségek közül, mert a konzekvenciák és a megbánás jobb mint a semmi. A jövőt nem láthatjuk, de építhetjük a választásaink által.

A múlt.

Nem véletlenül hívják múltnak, és ott is kellene maradnia. A múltadat a jövőbe hozni nem más mint a jelened megtagadása.

Televíziózás.
Naponta öt órát eltölteni azzal, hogy szép nőket nézünk amint egymás nyakának ugranak valami műpasi miatt aki amúgy mindegyiket megcsalta a történet szerint, az öt óra teljesen elvesztegetett idő amit akár hasznos dolgokra is fordíthatnál, és amit soha nem kapsz vissza.

Megbánás.
Ha rossz döntést hoztál, akkor meghoztad, már nem tudsz változtatni rajt. Ha a rossz döntéseiden rágódsz csak mégtöbb megbánást fog eredményezni a jövőben. Megpróbáltad, rendben van, nem jött be, az is rendben van mert tudod, Te legalább megpróbáltad!

Nosztalgia.
Mindannyian néha álmodozunk a gyermekkor gondtalanságáról, de hacsak nem találod fel az időutazást, a jelenben ragadtunk a felnőttség stresszel teljes terhét cipelve. Álmodozni egy szép múltról annyi mint álmodozni egy szép jövőről, de az álmodozás önmagában kevés. A múltat nem hozhatod vissza, a jövőt viszont építheted, ha cselekszel.

Szülők pénze.
Ha a szülőktől kaptál 5 millió forintot, hogy elkezd az életet, az igazából nem sokat számít, mert attól még csak egy ember vagy 5 millióval. Az igazán értékes dolgok abból fakadnak amit Te magad tettél meg. Az 5 milliónak nincs igazán értéke addig amíg nem magad kerested meg.

Társadalmi normáknak való megfelelés.
Egy dolog figyelmen kívül hagyni egy ember véleményét, de a társadalom az más kérdés. A tömeg olyan mint egy fekete-lyuk ami megpróbál magába szívni. Azok élik túl akik ellenállnak.

Rossz emberek.
Tudod hogy kik azok még ha nem is szeretnéd bevallani. Általában veled szemben kedvesek, de tovább kellene menned mielőtt a hátadat leköpködik.

Önbizalomhiány.
Ha önmagadban nem bízol eléggé, akkor miben bízhatsz igazán? Nincs helye önbizalomhiánynak egy olyan világban ami minden cselekedetedet bírálni fogja. Könnyíts a poggyászodon és bízz magadban. Menni fog.

Bűntudat.
Az élet túlságosan rövid a bűntudat savanyú ízének. Ez egy olyan pirula amit nem kell lenyelned, és minél előbb szoksz le a szedéséről annál jobban érzed magad.

Összehasonlítások.
Ha modellekkel hasonlítod össze magad, megszakad a szíved. Összehasonlítani önmagad másokkal csak megakadályoz abban, hogy felismerd önmagad értékeit. Te vagy az egyetlen szabvány amihez tartanod kell megad.

Szűrők.
Lehet hogy jól nézel ki egy X-pro II-es szűrővel fényképezve, más pedig gyertyafényben mutat jól. Csakhogy a világban nincs mindenütt profi fotó filter és tökéletes világítás és hasonlók. Fogadd el önmagad olyannak amilyen valójában vagy.

Az ideál.
Az ideál egy álom, és álmodni azok álmodnak, akik alszanak. Ne vesztegesd tovább az életed olyan reményekre és álmokra ami nem más, mint illúzió. Készülj fel a „nem ideálisra”, és az életed tele lesz meglepetésekkel.

Mi lenne ha?
A mi lenne ha olyan mint a bárányhímlő; könnyű elkapni és lehetetlen nem vakarózni. De ellen kell állnod annak érdekében hogy a sok vakarózás miatt ne legyenek maradandó hegeid.

Zárt ajtók.
Ha mögötted bezárult egy ajtó, nincs értelme visszatekintgetni. Ha előtted zárva van, akkor némi időt kell töltened azzal, hogy megpróbálod kinyitni.

Mérgező barátságok.
A barátságokat, úgy akár a múltat, el kell hagyni ha már nincs hely a jövődben nekik. Vizsgáld meg azokat a kapcsolatokat amiket most ápolsz azokkal akik legközelebb állnak hozzád, és döntsd el melyek, hozzák neked a legtöbb sikert és boldogságot.

Előítéletek.
Még akkor is ha velük nőttél fel, nézd meg jól, hogy ki felett ítélkezel és mi alapján, és döntsd el, hogy a stigma megállja-e a helyét.

spiritscienceandmetaphysics.com nyomán
SzabadonÉbredők Fordította: Hermann János

Hirdetés


Hirdetés betöltése...