+18 VIDEÓ: Hatalmas pókhordák, menekülő kígyok hatolnak be a házakba Ausztráliában! Menekülnek!!


Hirdetés


Az elmúlt években Ausztrália legnépesebb államának, Új-Dél-Walesnek (NSW)  szembe kellett néznie az aszálytól a bozóttüzig, a világjárványig, a közelmúltban  mindent  elpusztító egérpestisig, most pedig pusztító áradásokkal és hatalmas pókhordákkal “küzdenek” a helyiek.

A közösségi médiában megosztott videókban pókok százai láthatók, ha nem ezrek, az emberek otthonában és garázsában tülekedni, mielőtt szombat kora előtt kiadták volna az evakuálási parancsot az áradásokra számítva.

Melanie Williams által a Facebookon közzétett egyik videóban  mindenféle pókféle látható, amint a következő áradás elől menedéket keresve tülekednek.

– Nézzék ezeket a pókokat, ó, istenem, ó, istenem! Nézd meg mindet ”-  mondta Williams a videóban. – Nem! Nem! Istenem.”

A Guardian  jelentése szerint a Kinchela-lakos, Matt Lovenfosse hétfőn reggel hazafelé tartott, amikor szemtanúja volt az árvizek elől menekülnikészülő „millió” póktengerének .

“Kimentem megnézni, és több millió pók volt”  – mondta Lovenfosse.

“Ez elképesztő. Őrültség –  folytatta.

– A pókok felmásztakk a házhoz, a kerítésekre és bármire, amire csak rá tudnak mászni.

Az áradás miatt mintegy 18 ezer lakó hagyta el otthonát a múlt hét óta, a hatóságok arra figyelmeztettek, hogy a tisztítás, fertőtlenítés áprilisig tarthat.

Az árvizek elől kígyók és rovarok ezre menekülnek, és néhány kígyó még a mentőcsónakokba is beugrott, hogy ne fulladjon meg.

“Voltak pókok, hangyák is, alapvetően minden rovar, tücskök – mindannyian csak megpróbáltak elmenekülni az árvíz  elől ” – mondta Shenae Varley látogató a  Guardian Australia-nak .

Ez egy újabb emlékeztető, hogy Ausztrália nem csak egy “másik országgá” – lehet, hogy egy teljesen “más világgá” vállhat a jövőben.

Hirdetés


Hirdetés betöltése...