Könnyű elkészíteni, és kimondottan vacsorára ajánlott. Nem telik 30 percnél több időbe, és máris kész a valóságos vitamin-bomba!
Mai receptajánlónkban a zöldséggel töltött paprika elkészítésének rejtelmeibe vezetünk titeket.
Két személyre, a következők kellenek hozzá: 4 darab húsos paprika (közepes/megfelelő méretben), 6 darab közepes nagyságú paradicsom, 2 közepes hagyma, 1 kis tök, 1 csokor kapor, 1 csokor petrezselyemzöld, pár szál koriander, 2-3 babérlevél, olívaolaj, só, bors és bonuszként 1 csípős paprika.
Láss hozzá! A meghámozott hagymát és tököt vágd apró darabokra, és dínszteld meg egy kis olívaolajon. Sózd, borsózd, hozzáadva a csípőst és kb 2-3 babérlevelet.
A paradicsomokat szurkáld meg egy hegyes késsel, majd tedd forró vízbe, kb 3 percig. Így könnyen és hamar megszabadulhatsz a héjtól. Ha meghámoztad, vágd apróra a paradicsomokat, és add hozzá a hagymához és a tökhöz.
Picit főzd össze, de csakis annyira, hogy a paradicsomok leve beleolvadjon a hagymás-tökös kompozícióba. Még mielőtt levennéd a tűzről, add hozzá a felaprózott kaprot, petrezselyemzöldet és koriandert, majd keverd kb 1 percig.
Mosd meg a paprikákat, távolítsd el a tetejüket a magházzal együtt. Rázd ki a magokat a paprikák belsejéből, majd töltsd meg őket a megpárolt, összefőzött zöldséggel, amelyet kb 10 percig hűlni hagytál.
Tálalhatod is, tejföllel vagy akár joghurttal, hidegen. Ha pedig szívesebben fogyasztanál sült paprikát, dobd be őket a sütőbe 15 percig, és melegen kínálhatod.
Jó étvágyat!
Forrás:Slavic Andrea