Visszeres láb gyógyítása házilag!!


Hirdetés

Számos orvosi módszer létezik a visszerek kezelésére, eltüntetésére, ám nem árt ezek kiegészítéseként, vagy a nem kimondottan esztétikus, kidagadó erek megelőzéseként megfogadni néhány jó tanácsot. Vajon hogyan kerüljük el, vagy miként kezeljük a már meglévő, lábakon kidagadó ereket? Íme néhány hatékony módszer otthoni ápolásra.

Vérkeringésünket egy komplex artéria és véna hálózat építi fel. Az artériák oxigén dús vért szállítanak a sejtekbe, míg a vénák visszapumpálják az oxigénben szegény vért a szívbe. Ez utóbbiakban számos egyirányú szelep található, melyek megakadályozzák, hogy a vér visszafelé folyjon az erekben. Ha valakinél ezek a szelepek nem működnek kielégítően, a vér nem megfelelő áramlása következtében az erekre nyomás nehezedik, s így megdagadnak. Ez okozza a visszerek kialakulását.

Számos orvosi módszer létezik a visszerek kezelésére, eltüntetésére, ám nem árt ezek kiegészítéseként, vagy a nem kimondottan esztétikus, kidagadó erek megelőzéseként megfogadni néhány jó tanácsot.

Ne álljunk túl sok ideig! Ha ez munkánk természetéből kifolyólag elkerülhetetlen, mozgassuk gyakran a lábunkat! Ez ugyanúgy igaz azokra is, akik túl sokat ülnek egy helyben, különösen, ha mindezt keresztbe tett lábbal teszik. Tanácsos 35-45 percenként felállni, és sétálni egy keveset.

Lehetőleg ne hordjunk olyan ruhát, ami elszoríthatja a vérkeringést!

Ügyeljünk a súlyunkra! Minél nagyobb a testsúlyunk, annál nagyobb nyomás nehezedik a lábainkra.

Ha kevesebb sót fogyasztunk, kisebb az esély a bokák és a lábak bedagadására.

Emelgessük a lábainkat minél többször, különösen, ha sokáig vagyunk ülő helyzetben.

A mogyoró csökkenti a lábban keletkező kényelmetlen érzést.

A szúrós csodabogyó, latin nevén Ruscus aculeatus, régóta híres vérkeringés serkentő hatásáról.

szúrós csodabogyó

A ginkbo biloba, azaz a páfrányfenyő, a trópusi mocsarakból származó gotu kola valamint a csípős paprika és a chili bors kivonata, azaz a capsicum szintén pozitívan hatnak a vérkeringésre.

Ugyanez elmondható a Coenzyme Q10-ről is, mely karban tartja a szövetek oxigén ellátását.

A C-vitamin és a bioflavonid gátolják a véralvadást, és megerősítik a véredényeket.

A fehértölgy kérge csökkenti a vénák gyulladtságát, és szintén jó hatással van a véredényekre és a szövetekre.

fehértölgy

Az olyan alapvető zsírsavak, mint például az omega 3 vagy a lenmagolaj a fájdalom enyhítésében jelentenek segítséget.

A vadgesztenye magját Európában évek óta sikeresen alkalmazzák a visszér gyógyításában. Gyulladáscsökkentő hatása a súlyosabb rándulások okozta fájdalom csökkentésénél is jelentékeny. Egy 150 mg-os dózis naponta már 2 héten belül lelohasztja kissé a duzzanatot.

Forrás: Dr. Rita Louise: Natural Care For Varicose Veins

 

 

Hirdetés
Hirdetés betöltése...