Világbajnok fokhagymás, spenótos lángos


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

A lángos a nyári fesztiválok, falu- és városnapok egyik kedvenc eledele. Ha otthon is fesztiválhangulatot szeretnénk varázsolni, készítsük el saját ízlésünk szerint a lángost.

Az egészben az a jó, hogy nem csak a megszokott feltétekkel tudjuk fogyasztani, hanem fantáziánk szerint bármivel tálalhatjuk. Én például most spenótos, sajtos, fokhagymás lángost készítettem. Egy véletlen folytán alakult ki ez a kombináció: megmaradt a spenót, de nem volt elég. Így készült el a lángos, és a tetejére még reszelt sajt is került: ha lúd, legyen kövér.

Hozzávalók: 60 dkg liszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1 kocka élesztő, 4-6 dl tej, só, cukor, 1 kanál olaj

Elkészítés: Futtassuk fel az élesztőt 1 kávéskanál cukorban 1 dl tejjel, majd adjuk a szódabikarbónával elkevert liszthez. Keverjük hozzá a többi tejet, a kanál olajat, és gyúrjuk, míg kellemes, könnyed, csomómentes állaga lesz. Hagyjuk kelni egy órán keresztül, majd tisztezett deszkán nyújtsuk ki, lisztezzük be, és letakarva hagyjuk állni még 15 percet. Majd szaggassuk belőle tenyérnyi darabokat, és forró olajban süssük meg mindkét oldalát. Együk míg meleg, kenjük meg a tetejét az előre elkészített spenótfőzelékkel, szórjuk meg apróra vágott fokhagymával és reszelt sajttal.

Forrás:twice.hu

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...