Vezetsz?? Módosult a KRESZ! Ha ezt az új táblát látod, ezt fogja jelenteni!


Hirdetés


A KRESZ-re vonatkozóan két változtatás jelent meg a pénteki Magyar Közlönybenírja a Napi.hu. Az egyik az, hogy bevezetnek két új táblát, ami a templomot, illetve a vallásgyakorlásra rendelt más helyet fogja jelezni. Ezek barna alapon templomépületeket fognak ábrázolni, egyes esetben kereszttel az épület tornyán.

Kép: Magyar Közlöny

Hasonló idegenforgalmi jelzőtábla létezik a KRESZ-ben, csak a “templom” szó és a kereszt nélkül. A másik módosítás az, hogy “sportszövetség, nemzetközi sportvilág esernyőszervezetének nemzetközi sporteseményei alkalmával – a nemzetközi sportesemény szervező bizottsága közreműködésével kijelölt jármű – az autóbusz forgalmi sávban is közlekedhet. Ehhez a járműre matricát kell felhelyezni, ezekről pedig kormányhatározat intézkedik.”

Azaz azok a járművek, amik sporteseményre mennek, azok kikerülhetik a belváros forgalmát a buszsávok segítségével. A kormánynak egészen konkrét elképzelése lehet arról, hogy melyik sporteseménynél lesz ez érvényes, a Közlönyben ugyanis szerepel a július 29-én, hétfőn induló Maccabi Európa Játékokhoz tervezett matrica, amiket ki kell rakni majd a járművekre.

forrás: index.hu

Hirdetés


Hirdetés betöltése...