Veszélyesek a szervezetre a modern teflon edények?!


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Az Exeter Egyetemen dolgozó brit kutatók azt állítják, hogy a modern teflon borítású edények olyan kémiai anyagokat tartalmaznak, amelyek összefüggésben állhatnak a pajzsmirigy betegségekkel. Ahhoz, hogy az edény aljára ne ragadjanak rá az ételek, úgynevezett PFOA, vagyis Per Fluoro Oktán savat használnak, amely a környezetre nézve egy igen káros anyag, mivel egy erős vegyi kombináció eredményeképpen hozzák létre.

A kutatók szerint éppen ezért veszélyesek ezek az edények, mivel ezáltal a szervezetben olyan elváltozási folyamatokat indíthatnak be, amely rákos sejtek kialakulásához vezethet. Emellett a PFOA nem csak a tapadásmentes edények alján található meg, hanem az ételek csomagolásai is tartalmazhatják.

Az elemzésben arra derül fény, hogy többnyire a nők érzékenyek erre a vegyi anyagra. Azt még nem sikerült bebizonyítani, hogy a magas koncentrátumú PFOA hormonális elváltoztatásokat is képes okozni.

Az Egyesült Államokban például betiltották azokat a PFOA tartalmú anyagokat, amelyek bekerülhetnek egy háztartásba. Egy vizsgálatot is végeztek, 4000 felnőtt ember szervezetét vették górcső alá, és ott, ahol magas szintet mutattak ki, azok a személyek kétszer olyan veszélyeztetettek, hogy a jövőben problémájuk lehet a pajzsmirigyükkel, mint szerencsésebb társaik. Ezt állati kísérletek is igazolták.

Forrás:http://twice.hu/eletmod/veszelyesek-a-szervezetre-a-modern-teflon-edenyek

 

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...