Vérfolt otthoni eltüntetése!


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

A friss vért csapvízzel is eltávolíthatjuk, de legjobb a híg, borkősavas kezelés. Forró vizet ne használjunk, mert a folt az anyagba sül és örökre megmarad. Csak akkor mossuk meleg vízben, ha a folt teljesen feloldódott.

A régebbi foltot szalmiákszesszel kevert meleg vízzel (egy liter víz, három evőkanál szalmiák) mossuk ki. Öblítésre alkalmazhatunk heresót vagy hidrogén-peroxidot is.

Ha a pecsét már nehezen jön ki, készítsünk pépes masszát keményítőből és ezzel dörzsöljük át a foltos részt, majd kellő vastagságban a pépet kenjük rá. Száradás után keféljük ki és csapvízzel öblítsük. Amennyiben a folt nem tűnt el egészen, az eljárást újból ismételjük meg.

Ha gyapjúholmira került a vér, először langyos sós vízben (egy liter víz, öt evőkanál só) áztassuk, majd langyos vízben megfelelő mosószerrel mossuk ki. Az ammóniát mellőzzük.

Pamut, len, kender anyagot  hideg szódás vagy sós vízben áztassuk, utána langyos vízben, lúgos szappannal mossuk. Hígított hidrogén-peroxiddal fehérítjük.

A foltos szövetet, műselymet sós vízzel nedvesítsük be, és langyos szappanos vízzel öblítjük.

Szőnyegről a vért azonnal itassuk fel nedvszívó kendővel vagy papír zsebkendővel, és a helyét ecetes ruhával dörzsöljük tisztára. Használhatunk híg ammóniaoldatot is. Végül a szőnyeget  tisztítsuk le szőnyegsamponnal.

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...